Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Het Binnenhof in De Galerij

14 juni t/m 31 augustus 2022 | De Galerij | Den Haag
Vanaf 14 juni tot eind augustus zijn in De Galerij van het Haags Gemeentearchief in “de tramtunnel” onder de Grote Marktstraat zestig grote affiches te zien van het Binnenhof. De tentoonstelling bestaat uit redelijk onbekend historisch beeldmateriaal en foto’s van de situatie van vlak vóór het moment, dat het Binnenhof vanwege renovatiewerkzaamheden ontoegankelijk werd voor parlementsleden en publiek.

Schatkamer

Het Haags Gemeentearchief vult haar schatkamers regelmatig met documenten in alle vormen om het verleden van Den Haag vastleggen. Kortgeleden is de boekuitgave Verleden van het Binnenhof aan de bibliotheekcollectie toegevoegd. Een selectie van beelden uit dit rijk geïllustreerde boek, uitgegeven door de Stichting Document voor een Monument, is op groot formaat uitgevoerd voor de tentoonstelling in de tramtunnel. Zo kan het publiek, ook gedurende een deel van de renovatieperiode, een kijkje nemen op het Binnenhof. De tentoonstelling omvat beelden van delen van het interieur die zelden door het publiek konden worden gezien en afbeeldingen van zowel bekende als minder bekende historische gebeurtenissen.

Vier dikke boeken

Verleden van het Binnenhof is het eerste van vier boeken dat door de Stichting Document voor een Monument is uitgegeven. Volgende delen gaan over de kunstverzameling van het Binnenhof, de gebruikers van het complex, het renovatieproces, en de toekomst van het hart van de Nederlandse democratie.


Aanvangstijden

14 juni t/m 31 augustus 2022

De Galerij in de tramtunnel is de tentoonstellingsruimte van het Haags Gemeentearchief waar het hele jaar door werk uit haar collecties worden tentoongesteld. De Galerij, een 100 meter lange glazen vitrine is dagelijks geopend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

De Galerij
Station Spui, onder het kruispunt Spui/grote Marktstraat
2511 BJ Den Haag (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Historisch

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht