Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Picaflores

1 t/m 19 augustus 2022 | Atrium Den Haag | Den Haag Centrum (Den Haag)
bewaar
Van 1 t/m 19 augustus verandert het Atrium Den Haag in een kleurig regenwoud. 18 Vertegenwoordigers van de Neo-Amazonische kunststijl uit Peru tonen dan hun werk. De stijl omvat de realistische weergave van het regenwoud en anderzijds de rijke symboliek en cosmovisie van de inheemse volken. De expositie is een non-profit project van Picaflores. org dat geheel ten goede komt aan de Cerrado in Brazilië, de longen van onze Aarde.

Neo-Amazonische stijl
De schilders van de Neo-Amazonische stijl uit Peru combineren een exacte weergave van de natuur in het regenwoud met de rijke symboliek van de indianenstammen. De inheemse bevolking van de Amazone deelt een cosmovisie over de Aarde en het Heelal, die zeer rijk is aan symboliek. In die symboliek spelen de hemellichamen, hemelse sferen, planten en dieren van de Amazone, lichtwezens en hun traditionele medicijnman een rol. Naast deze visionaire kunst maken de schilders realistische schilderijen van het regenwoud waarvan er ook een aantal te zien zijn. Er zijn werken te zien van 18 vertegenwoordigers van de stijl waaronder van de filantropische oprichter van de school die in 2009 is overleden.

Picaflores. org
Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door Picaflores. org en de opbrengst komt ten goede aan de bescherming van de Cerrado in Brazilië. De Cerrado is een 45 miljoen jaar oud ecosysteem in Brazilië dat al voor meer dan 50% is verwoest door intensieve monocultuur voor de export, vooral soya voor veevoeders.


Aanvangstijden

1 t/m 19 augustus 2022

Maandag:7:00 tot 19:00
Dinsdag:7:00 tot 19:00
Woensdag:7:00 tot 19:00
Donderdag:7:00 tot 21:30
Vrijdag:7:00 tot 19:00
Zaterdag:9:30 tot 17:00
Zondag & Feestdagen: gesloten.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Alle tentoonstellingen in het Atrium Den Haag zijn altijd gratis toegankelijk.
 

Bezoekersinformatie

Atrium Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag Centrum (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht