Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Keith Haring Grace House Mural

9 maart t/m 25 september 2022 | SCHUNCK | Heerlen
Het Schunck Museum opent in Heerlen de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural. De tentoonstelling toont vroeg werk (1980 - 1984) van de gevierde Amerikaanse kunstenaar Keith Haring, dat grotendeels bestaat uit tekeningen en schilderingen die hij maakte in openbare ruimtes, zoals het metrostelsel van New York.

De focus van de tentoonstelling ligt op het spontane en performatieve karakter van Harings oeuvre. Zo worden de dertien wandstukken van de muurschildering Grace House Mural voor het eerst in Europa getoond.
De tentoonstelling laat ook de intieme samenwerking en vriendschap zien tussen Haring, fotograaf Tseng Kwong Chi en choreograaf Muna Tseng in New York in de jaren tachtig.

Haring maakte - verdeeld over drie verdiepingen - de Grace House Mural in 1983/84 in een New Yorks katholiek jeugdcentrum. De dynamische figuren op de muurschildering hebben een vloeiend en eenvoudig karakter en werden met precisie - zonder eerst te schetsen - in anderhalf uur tijd geschilderd.

Haring wilde kunst voor iedereen toegankelijk maken en had daarom een voorkeur voor het schilderen in openbare ruimtes. Hij kwam tijdens zijn studie aan de School of Visual Arts in aanraking met graffiti en street art en maakte zelf uiteindelijk meer dan vijftig muurschilderingen. Vlak voordat het jeugdcentrum in 2016 verbouwd zou worden, werd de schildering gered. Helaas is ruim de helft van Harings andere muurschilderingen verloren gegaan.


Aanvangstijden

9 maart t/m 25 september 2022

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Algemene entree: €8,50 + toeslag voor Keith Haring: €4,00 = € 12,50
Museumkaarthouders: €4,00
Jongeren tot 18 jaar / VriendenLoterij VIP-kaarthouders: Gratis.
 

Bezoekersinformatie

SCHUNCK
Bongerd 18
6411 JM Heerlen (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg: