Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Tentoonstelling A Safer World for the Truth

19 september t/m 7 oktober 2022 | Atrium Den Haag | Den Haag Centrum (Den Haag)
bewaar
Welke prijs wordt er betaald voor jouw nieuws? A Safer World for the Truth vertelt het verhaal van de meer dan 1.400 journalisten die sinds 1992 vermoord zijn vanwege hun werk. Het onderzoek van deze journalisten was vaak cruciaal voor het blootleggen van corruptie en georganiseerde misdaad, maar hun dood blijft in vrijwel alle gevallen onbestraft.
Deze tentoonstelling die van 19 september t/m 7 oktober in het Atrium Den Haag is te zien, sluit aan bij het project ‘A Safer World for the Truth’ van persvrijheidsorganisaties Free Press Unlimited, Reporters without Borders en het Committee to Protect Journalists. A Safer World for the Truth is de afgelopen jaren de strijd aangegaan met deze straffeloosheid door middel van het onderzoeken van cold cases en het organiseren van het People’s Tribunal on the Murder of Journalists.

Er is een aantal portretten te zien van journalisten naar wiens dood A Safer World for the Truth onderzoek heeft gedaan, en de tentoonstelling vertelt meer over hun leven en werk. Afgewisseld met foto’s van de People’s Tribunal en de cold case-onderzoeken, biedt deze tentoonstelling perspectief op een wereld waarin niemand hoeft te sterven voor een verhaal.

Op 19 september 2022 doen de rechters van het People’s Tribunal on the Murder of Journalists uitspraak tijdens een slotzitting. Deze zitting vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag, de start is om 13:30 en is publiekelijk toegankelijk.


Aanvangstijden

19 september t/m 7 oktober 2022

Maandag:7:00 tot 19:00
Dinsdag:7:00 tot 19:00
Woensdag:7:00 tot 19:00
Donderdag:7:00 tot 21:30
Vrijdag:7:00 tot 19:00
Zaterdag:9:30 tot 17:00
Zondag & Feestdagen: gesloten.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Alle tentoonstellingen in het Atrium Den Haag zijn altijd gratis toegankelijk.
 

Bezoekersinformatie

Atrium Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag Centrum (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda