Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Trouble wandering to eternity

21 september 2022 t/m 8 januari 2023 | buitenplaats Kasteel Wijlre | Wijlre (Gulpen-Wittem)
Na de watersnoodramp van juli 2021, waarbij de buitenplaats overstroomde en het Hedge House zwaar beschadigd raakte, heropent het gerenoveerde kunstpaviljoen met de tentoonstelling Trouble wandering (to eternity), samengesteld door de nieuwe directeur Xander Karskens.

Trouble wandering (to eternity) beweegt zich over land en onder water. In de groepstentoonstelling komen werken uit de Collectie Jo & Marlies Eyck in Bonnefanten samen met werk van hedendaags kunstenaars dat vragen stelt over de verhouding van de mens tot de wereld om ons heen - in het bijzonder de natuur ten tijde van klimaatcrisis. Hoe kijk je naar het genre ‘landschap' als je weet dat dit onder invloed van klimaatverandering in rap tempo verandert? Kan kunst een dieper inzicht verschaffen in onze relatie tot de wereld en ons handvatten aanreiken hoe we die relatie kunnen verbeteren? Is kunst in staat ons te helpen een ecologisch bewustzijn te ontwikkelen, op een manier waarbij onze verbeelding wordt geprikkeld, en alternatieve toekomsten worden geschetst?

Deelnemende kunstenaars: Maud van den Beuken, Jean-Marc Bustamante, Ronald Cornelissen, Elspeth Diederix, Mimi Lauter, Tala Madani, Otobong Nkanga, Rory Pilgrim, Joëlle Tuerlinckx en Carel Visser.


Aanvangstijden

21 september 2022 t/m 8 januari 2023: 11:00 uur

De tentoonstelling is te zien van 21 september 2022 tot en met 8 januari 2023, telkens van woensdag tot en met zondag tussen 11 - 17u.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Entree volwassene €9
Entree student € 5
Entree kind t/m 12 jaar gratis
Op vertoon geldige museumkaart gratis.
 

Bezoekersinformatie

buitenplaats Kasteel Wijlre
Kasteel Wijlreweg 1
6321 PP Wijlre (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda