Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Koude Oorlog Experiรซnce CUBA60

22 t/m 23 oktober 2022 | Museum Bescherming Bevolking | Rijswijk
Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de wereld aan een nucleaire oorlog ontsnapte. Na de plaatsing van Russische raketten op Cuba liepen de spanningen snel op. De wereld hield zijn adem in.
In het kader van deze beladen maar historische periode organiseert de ๐—ฆ๐˜๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—–๐˜‚๐—น๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—˜๐—ฟ๐—ณ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ž๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ ๐—ข๐—ผ๐—ฟ๐—น๐—ผ๐—ด een landelijk evenement. Maar liefst 45 koude oorlog locaties doen mee en zijn toegankelijk voor publiek! Zo ook het unieke BB complex in Rijswijk.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐˜ ๐˜‚ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜„๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ๐—ป?
Aan de hand van een diorama van het conflictgebied op en rond Cuba wordt uitgelegd wat de risico's waren, hoe het conflict tot stand kwam, wat de zeeblokkade inhield en hoe uiteindelijk de wereld door het oog van de naald kroop en de rust leek weder te keren. Een bijzondere inkijk in de gebeurtenissen in 1962.
Dit jaar uniek in Nederland kunt u zeer unieke en originele souvenirs en items bekijken verkrijgen uit de tijd van de koude oorlog en het communisme, rechtstreeks achter het ijzeren gordijn vandaan.
De fysieke aanwezigheid van propgandaworld op onze locatie is bijzonder te noemen, dit soort items zijn nergens anders te verkrijgen!

Daarnaast zullen wij door ons ontvangstgebouw een groot aantal eveneens unieke posters tentoonstellen uit de periode van de koude oorlog en daarna, gericht op de ontwapening en het verwijderen van kernwapens uit Europa en Nederland. En er staat een echte MIG21 op ons terrein!.


Aanvangstijden

22 t/m 23 oktober 2022: 10:00 uur

beide dagen geopend vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

toegang 8 euro.
 

Bezoekersinformatie

Museum Bescherming Bevolking
Van Vredenburchweg, 176
2285 SE Rijswijk (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Historisch

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda