Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

'Van textielobjecten tot linosnedes'

22 oktober t/m 11 december 2022 | Galerie Beeldbrengers | Emmer-Compascuum (Emmen)
bewaar
De diversiteit van beeldende kunst zal te zien zijn in deze expositie bij Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Er zijn textielobjecten, collages, etsen, linosnedes en schilderijen van drie Drentse beeldend kunstenaars. Alle drie hebben ze een opleiding aan een kunstacademie gevolgd.

Ria Neleman breit, haakt en vilt de objecten van wol, stof en andere materialen. Het eindresultaat is niet van tevoren bekend, want het object ontwikkelt zich geleidelijk tot een definitieve vorm. Haar werk gaat over de vergankelijkheid van het leven. Ria woont in 2e Valthermond.

Christine Lamme heeft zich eerst op het schilderen toegelegd. In 2017 is ze lid geworden van de Grafiekgroep ‘Kunst onder dak’ en sindsdien werkt ze ook met linosnedes en ‘droge naald’. Droge naald is een druktechniek waarbij je met een etsnaald een tekening krast in een plaat, de plaat inwrijft met drukinkt en, met behulp van een pers, een afdruk maakt. Haar tekenstijl wordt gezien als ‘Art brut’. Christine woont in Nieuw-Amsterdam.

Ook Sasja Verdoorn is lid van de Grafiekgroep Kunst onder dak in Erm. Zij is geboren in Praag, Tsjechië. Daar volgde ze ’s avonds lessen in toegepaste grafiek. Sinds 1968 woont ze in Nederland. De laatste jaren maakt ze vooral collages. Daarin verwerkt ze de restmaterialen van haar eigen vroegere werken (proef- en misdrukken van etsen, verfoverblijfselen e.d.). Vaak komt het thema vrijheid in haar werk terug. Sasja woont in Erm.


Aanvangstijden

22 oktober t/m 11 december 2022

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
De expositie wordt op zaterdag 22 oktober om 14.00 uur geopend.
De galerie ligt in het centrum van Emmer-Compascuum. Er is ruime parkeergelegenheid achter het gebouw.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Galerie Beeldbrengers
Oosterdiep westzijde 7a
7881 GK Emmer-Compascuum (Drenthe)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda