Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Eerbetoon aan mensen- en vrouwenrechtenverdedigers

30 november t/m 15 december 2022 | Atrium Den Haag | Den Haag Centrum (Den Haag)
bewaar
Van 30 november t/m 15 december toont de Ambassade van Zweden in Den Haag samen met het Swedish Institute een serie portretten van mensen- en vrouwenrechtenverdedigers in het Atrium Den Haag van documentaire fotograaf Anette Brolenius.

Door deze portretten te delen, toont Zweden zijn steun aan mensenrechtenverdedigers overal. Zij willen inspireren om zelf actie te ondernemen. Sta op voor mensenrechten, voor jouw recht om te zijn wie je bent. En help anderen om zichzelf te kunnen zijn. Gelijke rechten en mensenrechten is een recht op zichzelf. Laten ons nooit de strijd opgeven. 

“Mensenrechtenverdedigers en journalisten lopen in een aantal landen de risico op willekeurige detenties, ontvoeringen, verdwijningen, fysiek geweld, gerechtelijke intimidatie, doods bedreigingen en intimidaties. Sommigen hebben de ultieme prijs moeten betalen voor hun inzet.
Ik hoop dat deze buitengewone en moedige mensen anderen zullen inspireren om een betere, veiligere en meer gendergelijke samenleving te creëren.”

Anette BroleniusAnette Brolenius is een Zweedse portret- en documentaire fotograaf. Ze heeft een achtergrond in diplomatie en richt zich op sociale en actuele politieke kwesties, waarbij ze vaak de aandacht vestigt op personen die onrecht, geweld en onderdrukking bestrijden en mensenrechten bevorderen. Haar portretten en reportages worden regelmatig gepubliceerd in tijdschriften en kranten.


Aanvangstijden

30 november t/m 15 december 2022

Maandag:7:00 tot 19:00
Dinsdag:7:00 tot 19:00
Woensdag:7:00 tot 19:00
Donderdag:7:00 tot 21:30
Vrijdag:7:00 tot 19:00
Zaterdag:9:30 tot 17:00
Zondag & Feestdagen: gesloten.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Alle tentoonstellingen in het Atrium Den Haag zijn altijd gratis toegankelijk.
 

Bezoekersinformatie

Atrium Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag Centrum (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda