Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Digitaal Bomen Monument

11 december 2022 t/m 11 januari 2023 | Huize Koningsbosch | Castricum
bewaar
Expositie 'Digitaal Bomen Monument' van Nicole Spit in Huize Koningsbosch in Castricum.

Het Digitale Bomen Monument is een kunstproject van Nicole Spit om bomen uit de omgeving van Castricum te digitaliseren en in een virtuele droomwereld te plaatsen. De kunstwerken kunnen ook gescand worden met een AR app, waarna een korte geanimeerde filmlaag te zien is en de print tot 'leven' komt. Nicole Spit van Designstudio Dáárheen, is 'speculatief designer' en kunstenaar. Speculatief design vormt een visie over mogelijke toekomsten, gebaseerd op huidige technieken en ontwikkelingen in de samenleving.

Waarover droomt een boom? Wat is jouw band met bomen?
Tijdens de lockdowns merkten veel mensen dat ze behoefte hebben aan energie uit de natuur, bos en bomen om zich heen. Onze bewustwording over de waarde van bomen verandert. Steeds meer bomen verdwijnen door kap, klimaatverandering, door een andere kijk op natuurbehoud of soms gewoon door ouderdom. Een karakteristieke oude boom kunnen we helaas niet restaureren, zoals oude gebouwen. Daarom wil ik onderzoeken of we monumentale bomen wellicht kunnen behouden door ze digitaal op te slaan in VR als bomenmonument.
Een aantal karakteristieke oude bomen heb ik door 'photogrammetry' gedigitaliseerd en in een virtuele droomwereld geplaatst met behulp van 3d software.
Maar het proces zelf, waarin de specifieke kenmerken van de digitale omzetting terug te zien is, is ook onderdeel van de kunstwerken.


Aanvangstijden

11 december 2022 t/m 11 januari 2023: 10:00 uur

Opening expositie op 11 december vanaf 15:00uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Huize Koningsbosch
Heereweg 84
Castricum (Noord-Holland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda