Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Trilogica van Peter Slegers

29 januari t/m 16 april 2023 | Museum Valkenburg | Valkenburg (Valkenburg aan de Geul)
Soms besef je pas achteraf wat de betekenis is van datgene wat zich in het verleden heeft gemanifesteerd. Zo ook bij de expositie Trilogica van Peter Slegers. De 3 eerdere reizende kunstprojecten Aan Tafel, Ondergaan en Overstijgen van Peter Slegers vormen een drie-eenheid. “Geboren als Brabander, leef ik met de voetjes op de grond en met mijn hoofd in de hemel", aldus Peter Slegers. Zijn ontdekking van het combineren van ambachtelijk werk met eigentijdse audiovisuele technieken bieden hem een verrassend palet aan nieuwe artistieke uitingen. Daaraan koppelt hij zintuiglijke ervaringen als geluid, beeld en geur aan filosofie en spiritualiteit. Deze innovatieve beleving van kunst zal als eerste in Nederland te ervaren zijn in Museum Valkenburg. Bij Aan Tafel is de inspiratiebron Het Laatste Avondmaal van Leonardo. Die tafel staat symbool voor datgene wat de 3d waarneembare wereld je te bieden heeft. Het is een uitnodiging voor iedereen. Welke plaats neem je in? Hoe neem je deel en hoe deel je? Het symboliseert het element aarde. In Ondergaan is het thema water. Ons diep wezen wordt erin gespiegeld. Je wordt ondergedompeld in de meest uiteenlopende ervaringen van dit leven. Waarbij je steeds weer boven komt drijven en kunt groeien. Overstijgen verbeeldt de transformatie naar een hoger zelfbewustzijn. Je bent bevlogen onderweg. Loskomend van de aarde en vrij van de verleidingen van het ego. Je kunt nu herrijzen als een Phoenix, het Element vuur.


Aanvangstijden

29 januari t/m 16 april 2023: 13:00 uur

Dinsdag t/m Zondag: 13.00 – 17.00 uur
1e kerstdag, nieuwjaarsdag, carnaval, 1e paasdag en 1e pinksterdag gesloten.
Maandag 2e paasdag en 2e pinksterdag geopend.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

€ 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
Vanaf 1 januari 2023 kunt u niet meer met contant geld betalen, alleen nog pinnen met bankpas of creditcard (Visa en Mastercard)
Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis.
 

Bezoekersinformatie

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31
6301 CW Valkenburg (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda