Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Vlaams Expressionisme

25 maart t/m 20 augustus 2023 | Kunstmuseum Den Haag | Den Haag
Op het Vlaamse platteland lijkt in de jaren 1920 de koortsachtige sfeer van het naoorlogse Europa op het eerste gezicht ver weg. Toch dringen de echo’s van de contemporaine wereld door in de schilderijen van Gustave De Smet (1877 - 1943) en Frits Van den Berghe (1883 - 1939).

Zij behoren tot de belangrijkste schilders van wat al snel het “Vlaams expressionisme” wordt genoemd, en brengen de moderne figuratieve schilderkunst in België tot een hoogtepunt. De individuele oeuvres van de belangrijkste schilders van dat moment zijn eigenzinnig maar vertonen, zeker in de eerste jaren na de oorlog, samenhang in stijl en visie.

Gemeenschappelijke kenmerken zijn een door de internationale vooruitstrevende kunststromingen ingegeven simplificering van vormen, een sterke nadruk op het landelijke en het simpele, en een onmiskenbare verhalende geestigheid.

In Kunstmuseum Den Haag staat vooral dit kleurrijke en vaak ondeugende karakter van de Vlaamse expressionisten centraal. Daarmee geeft de tentoonstelling direct ook een overzicht van de Belgische kunst van het interbellum, met naast de schilderijen van Gustave De Smet en Frits Van den Berghe ook werken van onder meer Jozef Cantré, Hubert Malfait, Constant Permeke, Edgard Tytgat en Gustave Van de Woestyne.


Aanvangstijden

25 maart t/m 20 augustus 2023

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Voltarief: €16,00
Jongeren (19 t/m 25 jaar): €8,00
CJP: €12,50
Student: €12,50
Jeugd (t/m 18 jaar): Gratis
Museumkaart: Gratis.
 

Bezoekersinformatie

Kunstmuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda