Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Glaskunst foto's en schilderijen

11 februari t/m 2 april 2023 | Galerie Beeldbrengers | Emmer-Compascuum (Emmen)
bewaar
In deze expositie bij Galerie Beeldbrengers is er werk van drie kunstenaars te zien: glaskunst van Marjan Witte, fotografie van Sandra Kip en schilderijen van Jur Eelsing.

Marjan Witte werkt bijna dagelijks in haar atelier, Glaseiland. Ze gebruikt de techniek van glasfusing, waarbij ze meerdere lagen glas op elkaar samensmelt in een glasoven. Dit is een langdurig proces waarbij een object soms meerdere keren terug in de oven gaat. Binnen deze techniek heeft ze de afgelopen tien jaar een specialisatie ontwikkeld: Ze strooit kleurtjes glas in diverse grofheden op een platliggend glaspaneel. Zo maakt ze bijvoorbeeld een zeezicht met duinen. Spannend, want de kleur is bij het strooien niet goed zichtbaar. Het resultaat is pas te bewonderen als de oven open gaat.

Sandra Kip is opgeleid aan de Fotoacademie. Zij wordt geïnspireerd door dagelijkse dingen en gebeurtenissen. De schoonheid van vergankelijkheid in de natuur, maar ook van mens en dier boeit haar enorm. Vervreemding maakt beelden spannend. Momenteel is Sandra bezig met het thema energie. Daarvoor heeft ze een serie portretten gemaakt, waarvan er enkele in de expositie te zien zijn.

Als Jur Eelsing geraakt wordt door een onderwerp, dan volgt er snel een schilderij. De schilderijen hebben eigenzinnige onderwerpen met ruimte voor de eigen fantasie. De werken zijn vaak groot om ruimte te geven aan het onderwerp, maar een uitvergroting van een detail vindt hij ook leuk om te maken.


Aanvangstijden

11 februari t/m 2 april 2023

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
De expositie wordt op zaterdag 11 februari om 14.00 uur geopend.
De galerie ligt in het centrum van Emmer-Compascuum. Er is ruime parkeergelegenheid achter het gebouw.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Galerie Beeldbrengers
Oosterdiep Westzijde 7a
7881 GK Emmer-Compascuum (Drenthe)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda