Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Achter de coulissen

29 januari t/m 16 april 2023 | Museum Valkenburg | Valkenburg (Valkenburg aan de Geul)
In Nederland bevindt zich een rijke verzameling van kunst- en andere erfgoed collecties in openbaar bezit, de Collectie Nederland. Dit kostbare bezit is van én voor iedereen. Museum Valkenburg heeft afgelopen jaren veelvuldig aanspraak gemaakt op bruiklenen voor tentoonstellingen uit deze Collectie Nederland. Een twintigtal werken bleef in langdurige bruikleen in het depot van het museum. Die werken, van onder meer Lei Molin, Ger Lataster, Jef Diederen, Frans Vos en Gèr Boosten, vormen de kern van de tentoonstelling.

Naast deze unieke bruiklenen aanvaardt Museum Valkenburg ook schenkingen als deze in het tentoonstellingsbeleid passen. Zo beschikt het museum over een collectie van bijzondere schilderijen en archeologische voorwerpen. Vanwege de sluiting van diverse regiokantoren van de Rabobank mocht het museum een schenking aanvaarden uit de verzameling van de bank o.a. Een viertal schilderijen van Charles Eijck. De opheffing van een klooster in Brabant leverde belangrijke aanwinsten voor het museum op, zoals twee monumentale werken van Charles Eijck, en uit andere schenkingen een portret van Charles Eijck, geschilderd door Hans Truyen, en werk van Karin Eijck.

De aanvaarding van nalatenschappen maakt het museum tot een bewaarplaats van kunst die de moeite van het conserveren waard is. Het museum beschikt o.a. Over een bijzondere collectie van 60 schilderijen van privéverzamelaar Giel Schoonbroodt, herkenbare landschappen en dorps- en stadsgezichten geschilderd doo.


Aanvangstijden

29 januari t/m 16 april 2023: 13:00 uur

Dinsdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Museum entree € 8
Museumkaart gratis, Vrienden- en begunstigerspas gratis voor twee personen.
 

Bezoekersinformatie

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31
6301 CW Valkenburg (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda