Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Expo no1 - The One with the Sparkles

1 december 2022 t/m 31 maart 2023 | Island Gallery | Den Haag Centrum (Den Haag)
Van alle expo’s moet een openingsexpo sprankelend zijn, toch? Want december zou ten allen tijde de meest sprankelende maand van het jaar moeten zijn. Maar ook omdat we in Expo No.1 een nogal sprankelende collectie presenteren. En dat heeft alles te maken met de vele Swarovski-kristallen die een aantal kunstenaars hebben aangebracht op de zorgvuldig samengestelde kunstwerken,
THE One With The Sparkles eert de sprankelende Swarovski kristallen beelden die de rijke geschiedenis en het meesterschap van het merk herdenken. Laten we nooit vergeten dat Swarovski's erfgoed en toewijding aan zijn ambacht nog steeds mensen over de hele wereld laten schitteren!

Het campagnebeeld van Expo No.1 – The One With The Sparkles is verzorgd door kunstenares Carina Wagenaar. Verhalen uit lang vervlogen tijden vormen vaak een inspiratiebron voor Carina Wagenaar. Dat is ook het geval met dit werk dat ze maakte, gebaseerd op het leven van royalty Elisabeth Stuart (1596 - 1662), dochter van James I - koning van Schotland en later Engeland - en Anna van Denemarken, zus van Charles I. Alle details in dit Xxl medaillon verwijzen naar haar leven en ervaringen. Zo staan ​​de ringen en koets symbool voor de gebeurtenis op Valentijnsdag, wanneer ze trouwt met haar minnaar Frederik V van de Palts met wie ze een meer dan sprankelende huwelijksdag beleeft in Londen.


Aanvangstijden

1 december 2022 t/m 31 maart 2023

Openingstijden op Donderdag t/m Zondag van 12:00 tot 17:00

en op aanvraag.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Island Gallery
Gedempte Gracht 9
2512 AK Den Haag Centrum (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda