Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Bevroren Muziek

16 december 2022 t/m 26 mei 2023 | Bureau Europa | Maastricht
bewaar
Muziek en architectuur spreken dezelfde taal van ritme, contrast, verhouding, dynamiek en harmonie. De componist en de bouwmeester inspireren elkaar al eeuwenlang. Van het nabootsten van natuurgeluiden tot fascinatie voor de menselijke stem, zelfs de moderne elektrische omgeving van de 21e eeuw is een bron van inspiratie voor moderne geluidskunstenaars. Muziek kent ook zijn eigen architectuur: van het ontwerp van instrumenten tot de esthetiek van het notenschrift zelf. De mens is een stemvork die harmonie intuïtief aanvoelt - in de muziek, maar ook in de architectuur. In de tentoonstelling Bevroren Muziek wordt de vormgeving van ruimte en geluid onderzocht met interactieve installaties, kunst, film en muziek, architectuurtekeningen en maquettes.

In een gevarieerd en interactief randprogramma wordt daarnaast de relatie tussen mens, omgeving en muziek extra aangehaald. In een samenwerking met Conservatorium Maastricht worden er composities en een kindervoorstelling bij de tentoonstelling geschreven, die tijdens en rond de Museumnacht worden uitgevoerd. Met Muziekgieterij organiseert Bureau Europa elke maand een muziekavond: directeur Wim Smeets en journalist Ludo Diels praten je in het wildeweg bij over waarom muziek vaak onlosmakelijk aan een sociale en gebouwde context is gekoppeld.


Aanvangstijden

16 december 2022 t/m 26 mei 2023

Bureau Europa is geopend van woensdag tot en met zondag, van 12.00 tot 17.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Volwassenen €7,-; studenten €3,-; museumkaarthouders gratis. Mensen met een kleine portemonnee zijn welkom te informeren naar de mogelijkheden.
 

Bezoekersinformatie

Bureau Europa
Boschstraat 9
6211 AS Maastricht (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Architectuur

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda