Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Jubileumtentoonstelling Eugène Laudy

Monumentale kunst was tussen 1900 en 1960 de belangrijkste en meest kenmerkende kunstvorm in Limburg. Deze stond ten dienste van de totale gemeenschap en voorzag de bevolking van ‘schoonheid’ en morele religieuze normen. De makers waren meestal geen autonome of vrije kunstenaars maar meer veredelde ambachtslieden, geworteld in de katholieke samenleving. Ze werden de ‘Monumentalisten’ genoemd en verdienden hun brood met het maken van mozaïeken, reliëfs, muurschilderingen en glas-in-loodramen voor kerken, gemeentehuizen, scholen, kantoren en ziekenhuizen. Eugène Laudy was een belangrijke exponent van deze groep Monumentalisten. De jubileumtentoonstelling in Museum Valkenburg van deze grote Heerlenaar was in 2021 gepland ter gelegenheid van zijn 100e geboortedag, maar moest helaas worden uitgesteld vanwege corona en de watersnood in Valkenburg.

Eugène Laudy werd in 1921 geboren in Heerlen als zoon van een tekenleraar. Na de HBS volgde hij van 1936 tot 1941 de Middelbare Kunstnijverheidsschool in Maastricht. Laudy specialiseerde zich in de monumentale kunst. Zijn verblijf in 1947 van enkele maanden in Ravenna, centrum van de Vroegchristelijke en Byzantijnse kunst en latere studiereizen naar Frankrijk, Spanje en Italië brachten hem veel inspiratie. Na de afronding van zijn studie startte hij een atelier op de Benzenraderweg in Heerlen, waar hij zijn hele leven beroepsmatig werkzaam bleef. Hoewel hij in veel technieken actief was, bleef hij vooral glazenier.


Aanvangstijden

30 april t/m 23 juli 2023: 13:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

entree € 8,00, kinderen tot 12 jaar gratis, museumkaart geldig.
 

Bezoekersinformatie

Museum Valkenburg
Grote Straat 31
6301 CW Valkenburg (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda