Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Leer van vis

27 mei t/m 23 juli 2023 | het Zuiderzeemuseum | Enkhuizen
In het Zuiderzeemuseum is tussen 27 mei en 23 juli de tentoonstelling Leer van vis te bezoeken. Ontdek in het binnenmuseum de verrassende én duurzame toepassingen van vissenhuid. Vissenleer – een restproduct van de visserij – is opvallend ruw en sterk. Het wordt al eeuwenlang en over de hele wereld verwerkt in talloze sier- en gebruiksvoorwerpen, zoals kleding, wapens en zelfs schuurpapier. Zo krijgt dus de hele vis een bestemming. Bewonder in deze expositie de diversiteit aan objecten: kleding, tassen, etuis, sabels en moderne kunstuitingen. Verbaas je én steek iets op over de talloze toepassingen van vissenleer!

Leer van vis heeft sinds september 2021 al langs acht musea uit het Netwerk Zuiderzeecollectie gereisd. Het Zuiderzeemuseum is de laatste plek waar de tentoonstelling te zien is, dus mis het niet!

Workshop
Ontdek op zaterdag 3 juni onder de deskundige leiding van circulair kunstenaar Happy van der Heide hoe het proces van leer maken in zijn werk gaat, tijdens de unieke workshop ‘leer van vis’. Je leert een verse vishuid grondig schoon te maken en te behandelen met een milieuvriendelijke looitechniek, een proces waardoor de huid wordt omgezet tot leer en niet langer naar vis ruikt.


Aanvangstijden

27 mei t/m 23 juli 2023: 10:00 uur

10:00 tot 17:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

gratis toegang op vertoon van geldig entreebewijs museum.
 

Bezoekersinformatie

het Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12
1601 LA Enkhuizen (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda