Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Gestalten

26 mei t/m 4 juni 2023 | KV02 | Den Haag Centrum (Den Haag)
Deelnemende kunstenaars:
Alice West
Eliza Reszka
Lizzy Zaanen
Malwina Chabocka
Remon Stam
Sanne Maes

Gestalten is een multidisciplinaire groepstentoonstelling met als centraal thema de menselijke figuur, geïnspireerd door de filosofie van Emmanuel Levinas over de zogenaamde ander: “Jij bent niet degene die de wereld bepaalt, maar het is de ander die tot jou spreekt, aan jou appelleert en jou een plek geeft in de wereld”.

De op de tentoonstelling gepresenteerde werken zijn individuele observaties van de menselijke figuur door de lens van verschillende visuele werelden en taalkundige interpretaties rond het onderwerp. Mensen hebben de menselijke vorm visueel weergegeven als een manier om het bestaan te meten; een menselijke vorm definiëren is hem een positie geven. Levinas bestrijdt het westerse perspectief van het zelf als uitgangspunt, waarin andere mensen slechts reflecties zijn van het zelf, en richt zich in plaats daarvan op het zien van het individu via anderen. Volgens Levinas kunnen we alleen een zelfgevoel ontwikkelen door ontmoetingen met anderen, als individu en als samenleving. Is het daarom de bezoeker die deze visuele voorstellingen van de menselijke vorm plaatst, of is het de voorstelling die iets met de bezoeker doet? Waarom spreekt het ene werk ons aan en het andere niet? Waarom spreekt de juxtapositie van werken de bezoeker anders aan dan de afzonderlijke stukken?.


Aanvangstijden

26 mei t/m 4 juni 2023: 19:00 uur

Opening op vrijdag 26 mei: 19:00 - 21:30

Tevens geopend op donderdag t/m zondag,
van 12:00 tot 17:00.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

KV02
Korte vijverberg 2
2513 AB Den Haag Centrum (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda