Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Een blik van herkenning

20 januari 2023 t/m 14 januari 2024 | Museum Collectie Brands | Nieuw Dordrecht (Emmen)
Bij jou staan ze vast ook nog wel in de kast oude blikken, maar heb jij hier wel eens een goede 'blik' op geworpen? Blikken gaan namelijk al best een tijdje mee en zijn uitgegroeid tot ware reclameproducten.

In de tentoonstelling 'Een blik van herkenning' staan we kort stil bij de ontstaansgeschiedenis van het (conserven)blik. Hiervoor is zelfs een rol voor Napoleon Bonaparte weggelegd. Ook een kijkje in de Nederlandse blikindustrie mag niet ontbreken. Heel bijzonder is dat wij oude beelden uit blikfabriek Drenthina in Hoogeveen kunnen tonen.

De sterren van de show zijn natuurlijk de blikken zelf. Ruim 200 honderd stuks uit de collectie van het museum en van bruikleengevers staan uitgestald. Hierbij is er in het bijzonder aandacht voor Nederlandse koek-, snoep-, koffie- en cacaofabrikanten. Denk aan Verkade, Droste en Buisman. Topstuk van de tentoonstelling is het bijzonder vormgegeven blik van kunstenaar M.C. Escher. Behalve blikken kun je ook prachtig kleurrijk speelgoed van blik in deze tentoonstelling bewonderen. Misschien ken je het nog uit je jeugd of heb je het zelf verzameld.

Deze tentoonstelling is nu verlengd, dus grijp je kans om te ontdekken of 'Een blik van herkenning' ook voor jou opgaat. Voor kinderen is een speurtocht door deze tentoonstelling uitgezet.


Aanvangstijden

20 januari 2023 t/m 14 januari 2024: 00:00 uur

Dinsdag t/m vrijdag 11:00 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag 13:00 - 17:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Museumkaart Gratis
Volwassenen €8,50
Kinderen t/m 5 jaar Gratis
Kinderen 6 t/m 14 jaar + CJP €2,50.
 

Bezoekersinformatie

Museum Collectie Brands
Herenstreek 11
7885 AT Nieuw Dordrecht (Drenthe)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Historisch

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda