Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Loek Groenendijk-Leo Horbach - Het indiscrete oog

27 augustus t/m 5 november 2023 | Museum Valkenburg | Valkenburg (Valkenburg aan de Geul)
De interesse van Loek Groenendijk voor het thema kunstenaarsportretten begint eind jaren ’60 met het boek ‘Private View van Lord Snowdon’, met foto’s over het Engelse kunstenaarsmilieu in de periode ’45 – ’65. Tijdens een opleiding aan de Filmacademie in Amsterdam ontmoet hij de Amerikaanse fotograaf David Douglas Duncan die hem foto’s toont die hij maakte van Picasso. De fascinerende interactie tussen ‘geest’, ‘ogen’ en ‘handen’. In de jaren 2011 – 2015 krijgt hij het voorrecht om ook een aantal in Spanje werkende kunstenaars te portretteren. Met nadruk ‘het voorrecht’, want creativiteit komt in eenzaamheid. Als de muze daar is, zijn buitenstaanders niet welkom. Eenmaal terug in Nederland maakt hij ook een serie van de beeldhouwer Leo Horbach, met wie hij nu samen deze expositie deelt.
De wereld in steen van Leo Horbach (opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht) is opgebouwd uit krachtige en volumineuze vormen. Tijdens het werkproces groeit het beeld uit de steen, waarbij het vaak gevangen blijft in de oorspronkelijke vorm van de kei of het blok. Massa en spanning hebben in de vormen een belangrijke plaats. Detaillering beperkt zich tot voor de vorm of het thema noodzakelijke onderdelen en wordt verder mede bepaald door de steen. Zijn vormentaal is ook terug te vinden in zijn handgevormd keramisch werk. Voor zowel de stenen beelden als zijn keramiek is het menselijk lichaam, met name de vrouw, het dier en soms een symbiose van beide, de inspiratiebron.


Aanvangstijden

27 augustus t/m 5 november 2023: 13:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

volwassenen € 8,-; Studenten € 4,-; kinderen tot 12 jaar gratis; museumkaart geldig.
 

Bezoekersinformatie

Museum Valkenburg
Grote Straat 31
6301 CW Valkenburg (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda