Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Paddenstoelen

10 september t/m 26 november 2023 | Bezoekerscentrum Leudal | Haelen (Leudal)
Bezoekerscentrum Leudal presenteert een nieuwe wisseltentoonstelling, gewijd aan het fascinerende rijk van de paddenstoelen. De tentoonstelling biedt een diepgaande en educatieve kijk op deze mysterieuze organismen en zal plaatsvinden van zondag 10 september tot en met zondag 26 november 2023.

Paddenstoelen spreken tot ieders verbeelding. Deze nieuwe tentoonstelling in het Bezoekerscentrum Leudal belicht de verscheidenheid, hun omgeving en de betekenis van paddenstoelen door middel van informatieve panelen in de vorm van paddenstoelen, indrukwekkende foto's en boeiende interactieve elementen. Voor de kinderen zijn er aparte, kleinere panelen en een spannend verhaal van heks Russula. De foto's voor deze tentoonstelling zijn verzorgd door natuur- en landschapsfotograaf Hans Smulders.

Tijdens de tentoonstellingsperiode worden ook lezingen en wandelingen georganiseerd om het publiek verder te betrekken en hun kennis over paddenstoelen uit te breiden. Bezoekers krijgen de kans om meer te leren over de verschillende soorten paddenstoelen, hun leefgebieden, voedingswaarde en medicinale toepassingen. Daarnaast kunnen ze ook deelnemen aan rondleidingen in het nabijgelegen bosgebied om inzicht te krijgen in het belang van paddenstoelen voor het behoud van een gezond ecosysteem.


Aanvangstijden

10 september t/m 26 november 2023: 12:00 uur

Elke dag geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur, behalve op maandag. Maandag gesloten.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

€ 2,50, kinderen tot 12 jaar en donateurs van Studiegroep Leudal gratis.
 

Bezoekersinformatie

Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58
6081 NP Haelen (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda