Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Joke Schepers Greetje Knigge en Wenneke de Vries

23 september t/m 12 november 2023 | Galerie Beeldbrengers | Emmer-Compascuum (Emmen)
In deze tentoonstelling is er werk te zien van drie regionale kunstenaars. Joke Schepers toont haar vazen en windlichten van glas met Japans papier en natuurmateriaal. Greetje Knigge en Wenneke de Vries laten hun schilderijen zien.

Joke Schepers is opgeleid aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Opvallend in haar schilderijen is de gelaagde manier van schilderen, de vage contouren van figuren in een verder abstracte ruimte, en het harmonieuze kleurgebruik. De laatste tijd maakt ze ook lichtvazen in gemengde techniek. Deze voorwerpen zijn nu in de tentoonstelling te zien. Joke maakt vooral gebruik van natuurmaterialen, zoals mos, gedroogde bladeren en bloemen. Ze voegt ook andere materialen toe, zoals teksten en foto’s uit oude tijdschriften en maakt het tot een organisch geheel.

Greetje Knigge is autodidact. Ze begon met aquarelleren, in 1999, maar toen ze ging schilderen met acrylverf op doek bleek dat beter bij haar te passen. Ze werkt haar fantasie en emoties uit in abstracte schilderijen.

Wenneke de Vries verwerkt graag allerlei materialen in haar schilderijen, zoals textiel, papier en karton. Dat geeft meer structuur en diepte. Zelden werkt ze met een vooropgezet plan. Tijdens het proces ontstaat er spontaan een compositie en dat blijft haar telkens verrassen.

De expositie wordt op zaterdag 23 september om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en kunnen iets over hun werk vertellen. Bezoekers zijn ook dan van harte welkom.


Aanvangstijden

23 september t/m 12 november 2023: 00:00 uur

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

De expositie wordt op zaterdag 23 september om 14.00 uur geopend.

De galerie ligt in het centrum van Emmer-Compascuum. Er is ruime parkeergelegenheid achter het gebouw.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Galerie Beeldbrengers
Oosterdiep Westzijde 7a
7881 GK Emmer-Compascuum (Drenthe)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda