Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Open Dag Heemkundevereniging Geleen

Zondag 1 oktober 2023 | Heemkundegebouw Geleen | Geleen (Sittard-Geleen)
Er is weer heel veel te zien. Naast het bekijken van foto’s, klassenportretten, nieuwe aanwinsten, schilderijen, bidprentjes enz. Kunnen wij je verder helpen met zaken als stamboom- en ander historisch onderzoek. Zo kun je ook een kijkje nemen in onze uitgebreide bibliotheek en archief. Veel van de genoemde zaken zijn gedigitaliseerd.
Heeft u thuis nog foto’s, schilderijen of anderszins materiaal uit ons Geleen en u wilt het weggooien denk dan aan onze vereniging, wij houden ons hiervoor altijd beschikbaar.

Bijzondere exposities.
Uit de nalatenschap van de Geleense amateurfotograaf Harie Spronken, ontvingen de vereniging een groot aantal foto’s, waarvan er ruim 220 uit de jaren 1970 t/m 2004 te zien zijn in een eerste expositie. Deze tentoonstelling is na de Open Dag nog tot 2 december 2023 te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden.
Het shirt waarin de Gelener Pierre Kerkhoffs in het Nederlands elftal voetbalde is ook voor het eerst te zien.

Nieuwe aanwinsten.
Nieuwe aanwinsten willen we onder de aandacht brengen, waaronder een poeziealbum van Virginie Bemelmans uit 1894, bomscherven uit Kerensheide, mijnmaterialen, een nieuw opgedoken oorlogsdagboek van de Gelener Emil Paes, een 18e eeuws bijbeltje met genealogische notities, affiches van Toneelgroep Geleen, de fotoalbums Ton Alers en nog veel meer.

Heemelrijk Tuin Jupiter
Onze nieuwe tuin is uiteraard ook toegankelijk met daarin onder meer een Imker, Leo Logister de brouwer van Geleens bier waar je kun.


Aanvangstijden

Zondag 1 oktober 2023: 11:00 uur

11.00 tot 16.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Heemkundegebouw Geleen
Jupiterstraat 35 a
6161 XD Geleen (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Historisch

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda