Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Drie vrienden

22 oktober 2023 t/m 21 januari 2024 | Museum Valkenburg | Valkenburg (Valkenburg aan de Geul)
De internationaal bekende en veelzijdige beeldend kunstenaar Appie Drielsma (1937 - 2014) was opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Jan van Eyckacademie in Maastricht. Hij was docent in Tilburg aan de kunstacademie van de huidige Fontys Hogeschool en aan de Academie voor beeldende kunsten in Maastricht. Grote werken zijn van zijn hand zijn de deuren van de St. Servaasbasiliek en van de Synagoge in Meerssen, het Nationaal Herdenkingsmonument in concentratiekamp Mauthausen.

Gijs Gijsbers (1935 - 1975) begon zijn opleiding aan de academie in Arnhem. Na een cursus aan de Accademia di Belle Arte in Perugia, Italië, koos hij voor de opleiding Vrije Schilderkunst aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Zijn schilderijen geven in kleur en vorm uiting aan zijn innerlijke belevingswereld, gevoed door de natuurlijke omgeving. Zoals ook in zijn pen- en penseeltekeningen zocht hij daarbij naar ordening en evenwicht. Hij werd beschouwd als een veelbelovend kunstenaar met tentoonstellingen in Amsterdam, Leiden, Parijs, Eindhoven en het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Hij overleed in 1975 aan de gevolgen van een noodlottig ongeval. Edelsmid en beeldhouwer, Jef Wishaupt (1940) is opgeleid aan de Stadsacademie in Maastricht. Als beeldhouwer blijft hij de ambachtelijke traditie van het vak van edelsmid trouw, waarbij hij liefst het wordingsproces van begin tot einde in eigen hand houdt.


Aanvangstijden

22 oktober 2023 t/m 21 januari 2024: 12:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

volwassenen € 8,-; kinderen tot 12 jaar gratis; museumkaart geldig.
 

Bezoekersinformatie

Museum Valkenburg
Grote Straat 31
6301 CW Valkenburg (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda