Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Divers werk van zes kunstenaars

17 oktober t/m 6 december 2023 | Inter Art | Emmen
Hier zijn 27 werkstukken te zien van 6 kunstenaars die in de zomer meededen aan de expositie ‘Maak een Van Gogh in 3D’ bij Galerie Beeldbrengers. Enerzijds laten zij zien wat zij voor dit Van Gogh-project gemaakt hebben, maar zij tonen ook ander werk van zichzelf.

Ria Neleman had het breiwerk ‘Levensweg’ gemaakt voor de Van Gogh-expositie. We zien nu meer creatief breiwerk en ook een werkstuk met geschept papier. Ria studeert aan de kunstacademie.

Ans Berendsen maakte een werkstuk met keramiek en turf over het schilderij ‘De Turfschuit’ van Van Gogh. Zij maakte ook het schilderij ‘Zoo stil, zoo vredig’ met o.a. Hout, gedroogde bladeren en schapenwol, over de Drentse periode van Vincent van Gogh.

Ineke de Jong had met papiermaché-pulp 3D-versies van schilderijen van Van Gogh gemaakt. Nu zijn er andere werkstukken in papier maché van haar te zien, zoals heel herkenbare hoofden van onze koning en koningin. Daarnaast is ze heel vaardig met textiel, zoals blijkt uit de wandkleden en genaaide portretten.

Van Jantje Hartman kunnen we de Van Gogh-schilderijen ‘Hutten’ en ‘Landschap in Drenthe’ zien en daarnaast enkele schilderijen van dieren.

Annelies Eikelenboom maakte een viltwerkstuk over het schilderij Korenaren van Van Gogh. Sandrina Schaafsma maakte voor de opdracht zelfs meerdere werkstukken in vilt, waarin o.a. ‘Sterrennacht’, een strohoed en ‘Amandelbloesem’ te herkennen zijn. Beide kunstenaars laten nu zien wat zij nog meer met wol en vervilting k.


Aanvangstijden

17 oktober t/m 6 december 2023: 00:00 uur

Inter Art is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Inter Art
Oosterbracht 22
7821 CJ Emmen (Drenthe)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda