Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Veiligheid van journalisten De verhalen achter de

27 november t/m 15 december 2023 | Atrium Den Haag | Den Haag Centrum (Den Haag)
Van 27 november t/m 15 december 2023 is de tentoonstelling Veiligheid van journalisten: De verhalen achter de gezichten van vrouwelijke journalisten te zien in Atrium Den Haag. Deze expositie schijnt licht op dappere journalisten die hun leven geven om hun land te voorzien van eerlijk en betrouwbaar nieuws. Iets wat allesbehalve vanzelfsprekend is.

Hoewel erg veel journalisten te maken krijgen met (online) geweld, zijn vrouwelijke journalisten er onevenredig vaak het doelwit van. Bovendien is het geweld dat zij ervaren gendergerelateerd, wat betekent dat het seksistisch en vrouwonvriendelijk is. Het geweld kan variëren van het ontvangen van hatelijke berichten en bedreigingen over verkrachting tot daadwerkelijke fysieke aanvallen. Naast fysieke pijn veroorzaakt (online) geweld tegen vrouwelijk journalisten ook ernstige psychologische schade zoals stress en gevoelens van isolatie, met zelfcensuur tot gevolg. Dit betekent dat er minder diversiteit in het nieuws is en dat essentiële informatie het bredere publiek niet kan bereiken, wat een directe impact heeft op de persvrijheid. Wie zijn deze vrouwen? Wat zijn hun verhalen? Wat inspireert hen om door te gaan? Deze tentoonstelling ‘’Veiligheid van journalisten: De verhalen achter de gezichten van vrouwelijke journalisten’’ wil een gesprek op gang brengen tussen burgers, overheden en andere belanghebbenden in de media-industrie over het verbeteren van de bescherming van vrouwelijke journalisten.


Aanvangstijden

27 november t/m 15 december 2023: 00:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Atrium Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag Centrum (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda