Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De geest overwint Dries Engelen

28 januari t/m 14 april 2024 | Museum Valkenburg | Valkenburg (Valkenburg aan de Geul)
Museum Valkenburg laat van 28 januari tot en met 14 april een overzichtstentoonstelling zien van de in 2021 overleden beeldend kunstenaar Dries Engelen. Het is een hommage aan een eigenzinnig Noord-Limburgs kunstenaar uit Tegelen. Hij bleef tot op hoge leeftijd werkzaam en overleed toch nog plotseling op 93-jarige leeftijd in Maastricht. Dries Engelen was met recht een monumentaal figuur. Een kunstenaar die zijn eigen weg ging en zich niets aantrok van heersende modetrends. Hij lapte ze aan zijn laars. “Ik doe wat ik zelf leuk vind”, was zijn veelgehoorde slogan. Dat deed hij al vanaf het moment dat hij als leerling in de keramiekfabriek Russel Tiglia in Tegelen mocht beginnen, en meewerkte aan het opzetten van beelden van kunstenaars als Charles Eyck, die toen al bekend was. Hij wist vanaf dat moment dat hij zelf ook kunstenaar wilde worden. Hij is het geworden en met verve gebleven, zijn leven lang.
Dries was ook keramist en hield van kleinere vormen. Hij werkte met metaal, klei en hout. Als kunstenaar bestreek hij een breed artistiek terrein. Met hetzelfde plezier werkte hij aan kleine en aan grote vormen in zijn atelier in de paardenstal van kasteel Meerssenhoven, waar hij tot zijn dood met echtgenote Carla woonde.
Museum Valkenburg wil met deze tentoonstelling over Dries Engelen een overzicht van zijn werk geven. De opening is zondag 28 januari om 14 uur door kunsthistoricus en schrijver Servé Minis en is daarna nog te zien tot en met 14 april.


Aanvangstijden

28 januari t/m 14 april 2024: 13:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

€ 8 pp incl kopje koffie/thee
Museumkaart en kinderen gratis entree
Studenten 50% korting.
 

Bezoekersinformatie

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31
6301 CW Valkenburg (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Atelier op Tafel
  vanaf 20 april
 • Open jet hart
  t/m 2 juni
 • 'Twee en drie dimensionaal'
  vanaf 28 april
 • 15 jaar Elyanne Lempers
  vanaf 20 april
Zet alvast in je agenda