Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Kijkje in de keuken van het Haags Gemeentearchief

19 februari t/m 8 april 2024 | Atrium Den Haag | Den Haag Centrum (Den Haag)
In 2024 viert het Haags Gemeentearchief zijn 140-jarig bestaan. Hun verhaal begon op 1 januari 1884, toen er voor het eerst een gemeentearchivaris werd benoemd. Om dit te vieren worden er in de loop van 2024 diverse activiteiten en projecten georganiseerd. De tentoonstelling ‘Een kijkje in de keuken van het Haags Gemeentearchief’, is daar één van die van 19 februari t/m 6 april te zien is in de Posterwand van het Haags Gemeentearchief in het Atrium Den Haag.

Een kijkje in de keuken van het Haags Gemeentearchief
“Voor de inwoners is het archief van nu de informatie van vroeger. Hier kunnen de inwoners van de gemeente Den Haag kennisnemen van haar historie, maar de informatie van nú is het archief van morgen. Het Haags Gemeentearchief wil daarom graag breed samenwerken met inwoners, instituties en organisaties. Om ook in de toekomst relevante informatie beschikbaar te kunnen blijven stellen voor onderzoek, duiding, verklaring en rechtvaardiging. In geest van de eerste archivaris van Den Haag, de heer Servaas van Rooyen, blijft het archief daarom ‘halen en brengen’.” - aldus Bart van der Meij, interimmanager van het Haags Gemeentearchief.

In de tentoonstelling ‘Een kijkje in de keuken van het Haags Gemeentearchief’ nemen de medewerkers van het archief de bezoeker graag mee in hun werkzaamheden. Wat wordt er bewaard bij het gemeentearchief? Hoe wordt het bewaard en waarom? Wat doen archivarissen en collectiebeheerders eigenlijk de hele dag?.


Aanvangstijden

19 februari t/m 8 april 2024: 00:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Atrium Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag Centrum (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda