Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Thinking of You Kunst Installatie

Van 3 t/m 28 juni wordt het Atrium Den Haag en van 18 t/m 23 juni wordt het Lange Voorhout versierd met waslijnen vol jurken. Deze jurken zijn gedoneerd door overlevenden van seksueel geweld in conflicten en hun supporters. Deze baanbrekende openbare kunstinstallatie van de internationaal erkende conceptuele kunstenares Alketa Xhafa Mripa zal een krachtig eerbetoon zijn aan overlevenden van seksueel geweld in conflicten wereldwijd. De installatie is gecreëerd door de kunstenares Alketa Xhafa Mripa in samenwerking met de Mukwege Stichting, de ambassade van Kosovo in Den Haag en de Gemeente Den Haag. Kennismaking met Thinking of You
Alketa Xhafa Mripa bedacht het concept aanvankelijk als reactie op de voortdurende traumatisering en sociale uitsluiting van overlevenden van seksueel geweld van de oorlog in haar geboorteland Kosovo. De eerste Thinking of You tentoonstelling (Prishtina, 2015) werd gehouden in het voetbalstadion in de hoofdstad van Kosovo en kreeg internationale lof en aandacht. Het proces van het creëren van de installatie werd een daad van collectief luisteren en helen, en de uiteindelijke installatie was een eerbetoon aan de geschatte 20.000 overlevenden van seksueel geweld door het Servische leger in Kosovo.


Aanvangstijden

3 t/m 28 juni 2024: 00:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Atrium Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag Centrum (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Expositie Soep Stories
    Verhalen van Vrijheid .. »
    t/m 4 mei
  • Huis Van Meerten
    Beleef de parel van Delft! .. »
  • Museon
    In dit leuke populairwetenschappelijk museum kun je meer te weten komen over de mens en zijn wereld .. »
Zet alvast in je agenda