Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

A Thread of Light - William Rosewood

1 t/m 23 juni 2024 | De Haagse Kunstkring | Den Haag
William Rosewood brengt al zijn werken samen tijdens zijn grootste solotentoonstelling tot nu toe. "Een Draad van Licht" is vanaf 1 juni te bezoeken in de Haagse Kunstkring, gelegen aan Denneweg 64, Den Haag. Een eerbetoon aan zowel klassieke als moderne kunst. Rosewood vindt inspiratie in klassieke Griekse kunst en toont een diep respect voor de esthetische en filosofische elementen ervan. Hij integreert naadloos organische motieven in zijn werken, waarbij de natuur een constante bron van inspiratie is. Zijn kenmerkende gebruik van bladgoud en klassieke technieken geeft zijn kunst een tijdloze elegantie. William Rosewood, mogelijk bekend van zijn recent onthulde kunstwerk in ‘De Tweede Kamer Der Staten Generaal’ genaamd '1848 - 2023', zijn prestigieuze donaties aan de Amsterdamdiner Foundation en zijn tentoonstelling 'Goldrush' op Art Basel Miami, presenteert nu een groot deel van zijn werken tijdens zijn eerste solotentoonstelling in Nederland. Nog nooit eerder zijn zoveel werken van de kunstenaar bijeengebracht. De tentoonstelling biedt een eclectische mix van Rosewood's werk, waaronder tekeningen, olieverfschilderijen, bladgoudwerken, sculpturen en zeefdrukken. Met meer dan 40 werken, variërend van zijn eerdere periode tot zijn meest recente creaties, biedt deze tentoonstelling een rijke kennismaking met de kunstenaar. De tentoonstelling vindt plaats in de Haagse Kunstkring, gelegen aan Denneweg 64, Den Haag, en loopt van zaterdag 1 juni t.


Aanvangstijden

1 t/m 23 juni 2024: 16:30 uur

De officiële opening op zaterdag 1 juni begint om 16:30 uur, met de kunstenaar zelf aanwezig. Bezoekers hebben de gelegenheid om William Rosewood persoonlijk te ontmoeten en zijn werk te bekijken tijdens deze opening.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

De Haagse Kunstkring
Denneweg 64
2514 CJ Den Haag (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Wereldmuseum
    Bijzondere wereldcollectie vóór en door Rotterdammers verzameld in de voormalige Jachtclub van .. »
  • Museum Beelden aan Zee
    Bijzonder museumgebouw met moderne en hedendaagse, (inter)nationale beeldhouwkunst. .. »
  • TU Delft Science Centre
    Meedoen en denken over wetenschap en techniek op een speelse, ontdekkende en experimentele manier .. »
Uitgelicht