Tips

De Meid de Baas

Uitagenda > Theateragenda > Zuid-Holland
Vrijdag 2 juli 2021 | Diligentia | Den Haag
“De Meid, de Baas” is een komische rock-opera, met een eigentijdse setting in een sit-com stijl. De voorstelling is gebaseerd op de beroemde intermezzo's van de Italiaanse barokcomponist Giovanni Battista Pergolesi. Het komische intermezzo La serva padrona is een verhaal over een rebelse dienstmeid die met de heer des huizes trouwt. Met deze voorstelling werd Pergolesi het lichtende voorbeeld van een nieuwe generatie, wiens ideeën een halve eeuw later uitmondden in de Franse Revolutie. In La serva padrona speelt de opkomende burgerij de hoofdrol, en niet de adel en vorstenhuizen zoals voorheen. En zo werd Pergolesi plotseling een van de symbolen van een nieuwe beweging.

In deze voorstelling van een uur wordt het verhaal gespeeld door twee zangers, een mime-speler en een band bestaande uit drums, elektrische bas, elektrische gitaar en fluit, allen professionele artiesten.
De voorstelling is geschikt is voor het hele gezin: voor liefhebbers van concerten, theater, rock en klassieke muziek, liefhebbers van musicals en opera en, ook voor alle liefhebbers van romantische Amerikaanse sitcoms (denk aan The Nanny, Bewitched, I dream of Jeanie, Down with love).

De Meid, de Baas wordt geproduceerd door Camerata de' Bardi van Nederland en is te zien in: Nijmegen (25-6), Hengelo (26-6), Utrecht (29-6), Eindhoven (30-6), Zevenaar (1-7), Den Haag (2-7) en Velp (4-7). Zie de weblink voor meer informatie en kaartverkoop.


Aanvangstijden

Vrijdag 2 juli 2021: 19.00 uur

Alle voorstellingen beginnen om 19.00u, behalve die op 4 juli in Openluchttheater De Pinkenberg in Velp. Die start om 19.00u.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Toegangsprijs €24,50.
 

Bezoekersinformatie

Diligentia
Lange Voorhout 5
2514 EA Den Haag (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Theaterconcert

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Den Haag

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
 
Coronavirus (COVID-19) maatregelen op dit moment »