Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

In dialoog met poëzie

Zondag 29 januari 2023 | Villa TrösT Drechtsteden | Dordrecht
bewaar
Klanken vormen woorden en woorden vormen zinnen. Ze drukken iets uit. Soms heel exact. Poëzie wakkert onze verbeelding, ons denken, voelen en verstaan op een rijke manier aan. Het is een vorm van Kunst. Verstaan we de gevoelens, proeven we de sfeer, horen we een boodschap? Laat het ons iets nieuw beleven, raakt het ons aan? Ervaren we de kracht van poëzie?

Op deze middag willen we na een stukje uitleg over het proces van dichten, ook gedichten beluisteren, die op verschillende manieren worden aangeboden. Het thema rouw en verlies zal in de keuze van de gedichten centraal staan.

We prikkelen de zintuigen om de dialoog met de klank, het woord, het eigen gevoel aan te gaan. Te luisteren of te delen. Misschien zelf iets te creëren. Maar dat is geen must.
Voel je vrij om te komen. In de dialoog is ook luisteren een belangrijke kwaliteit.

Sprekers

Nieko Noordzij is eigenaar van een uitvaartonderneming in Alblasserdam. Hij heeft de vrijheid van dichten ontdekt tijdens een cursus aan de toneelschool. “Het is eigenlijk improviseren met woorden en taal, om gevoelens weer te geven” Inmiddels heeft hij vier gedichtenbundels geschreven, waaronder: Lettertroost, korte gedichten over verlies en rouw.

Ineke Nelemans is jaren werkzaam geweest als logopedist, heeft een grote liefde voor de taal en de stem. Van daaruit heeft zij de opleiding ‘klank georiënteerd zingen’ in Duitsland gevolgd.
Inmiddels werkt zij als uitvaartbegeleidster en begeleidt mensen rondom het levenseinde.


Aanvangstijden

Zondag 29 januari 2023: 14.45 uur

14:45 - 16:15 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Villa TrösT Drechtsteden
Dubbeldamseweg Zuid 183
3314 JD Dordrecht (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Lezing

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda