Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Maria de Fátima - Met ziel en zang

Zondag 19 maart 2023 | Theater Koningshof | Maassluis
bewaar
Fado diva Maria de Fátima maakt met ‘Met Ziel en Zang’ haar meest persoonlijke programma tot nu toe! De gevierde zangeres vertolkt met haar vaste begeleidingsband naast nieuw eigen werk en bewerkingen van nummers die haar na aan het hart liggen uiteraard ook de traditionele fadostukken. Maria is en blijft tenslotte de ‘meest waardige erfgename van Amália Rodrigues’, aldus de Volkskrant.

Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk ‘Boavista’ in Lissabon, won als 12-jarig meisje de meest prestigieuze fado competitie ‘Grande noite do Fado'. Als een van Portugals vooraanstaande fadozangeressen deelde ze het podium met legendarische artiesten als Amália Rodrigues, Fernando Mauricio en Tony de Matos. Op haar 21e verhuisde ze naar Nederland en groeide uit tot een bekende fadista. Als waardering voor haar verdienste voor de Portugese cultuur in het buitenland, werd ze door de Portugese president opgenomen in de ‘Orde van Infante D. Henrique’.

In Nederland heeft ze een vaste fanbase opgebouwd met haar repertoire van eigen geschreven fado nummers, traditionele fado klassiekers in de 'fado canção' stijl van Amália Rodrigues en Dulce Pontes maar ze geeft ook een eigen fado-interpretatie aan nummers van onder meer Jacques Brel, Diana Ross en Ramses Shaffy. In het programma We Want More (SBS6) betoverde ze in 2020 de juryleden met haar vertolking van ‘Laat me’ (zie hieronder), wat haar een vierde plek in de finale opleverde.


Aanvangstijden

Zondag 19 maart 2023
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Normaal
€22,00

CJP/student
€19,50.
 

Bezoekersinformatie

Theater Koningshof
Uiverlaan 20
3145 XN Maassluis (Zuid-Holland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Theaterconcert

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda