Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Staait N Bisschop Veur Stad

Zondag 16 april 2023 | Het Markehuis | Grolloo (Aa en Hunze)
bewaar
Theatergroep WAARK is begonnen met de tweede helft van hun theatertour door Drenthe en Groningen. Op 16 april doen ze daarbij ook Grolloo aan. In dorpshuis het Markehuis brengen ze de muzikale theatervoorstelling Staait n Bisschop veur Stad ten tonele.

350 jaar Gronings ontzet
Afgelopen jaar vierde Groningen, 350 jaar Gronings Ontzet en daarom pakt Theatergroep WAARK groot uit! Staait n Bisschop veur Stad is een muzikale theatervoorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het beleg van Groningen door Bommen Berend. Een luchtige en muzikale voorstelling vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor.

Terwijl Helpman wordt platgebrand, het Westerkwartier wordt geplunderd en bij Oosterhoogebrug en Aduarderzijl wordt gevochten, gaat het leven in Stad zo goed en zo kwaad als het kan door. De ‘gewone mensen’ van Stad en Ommeland krijgen in Staait n Bisschop veur Stad eindelijk een stem.

Just Vink heeft de voorstelling geschreven en geregisseerd en Ben Smit heeft de vertaling naar het Gronings op zich genomen. De voorstelling wordt gespeeld door Arend Lommert, Johan Patje, Indy-Lynn de Haan, Erik Bulthuis, Sytze Doornbos, Annet van der Laan, Moyra Ruiter en Cor Boer. De voorstelling is voor iedereen toegankelijk. Ook als je niet uit Groningen komt of geen Gronings verstaat is het verhaal goed te volgen.


Aanvangstijden

Zondag 16 april 2023: 14.30 uur

14.30 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Kaartverkoop voor de voorstelling op 16 april (aanvang 14.30 uur) in Grolloo wordt verzorgd door de Vereniging voor Volksvermaken Grolloo. Kaarten zijn €12,50 voor donateurs van de vereniging en €14,00 voor niet-donateurs.
 

Bezoekersinformatie

Het Markehuis
De Pol 4
9444 XE Grolloo (Drenthe)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Toneel

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda