Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De Drentse Vlaggenhijsers

Meerdere data, vanaf 29 sep | Taribush | Wijster (Midden-Drenthe)
Wanneer is het moment dat je denkt, ik ga de Drentse vlag hijsen? Wie is de Drent die dit doet? En wat is dat, dat Drent zijn? Dat zijn vragen die filmmaker Okki Poortvliet, theatermaker Hans van der Werf en vormgever Vera Vos stelden. Dus gingen ze heel Drenthe door, de provincie waar ze alle drie opgroeiden om zoveel mogelijk verhalen van de Drentse Vlaggenhijsers te verzamelen.

Ze maakten een documentaire over 'De Drentse Vlaggenhijsers' en Hans van der Werf schreef een theaterstuk, die in September op verschillende locaties in Drenthe te zien is. Niet alle Drenten in de documentaire zijn meteen een open boek. Er wordt hardop positief gesproken, maar als er iets gezegd wordt wat iets minder positief is, dan wordt dat bijna gefluisterd. Je houdt de zware verhalen voor jezelf, daar zit je een ander mee in de weg. Je moet gewoon deurdoen.

De theatervoorstelling is een kennismaking met het leven van drie jonge mannen in het Drentse landschap. Is dit de plek waar ik wil blijven en waarom dan wel? Is alles wat mij over mezelf verteld is waar? Mag ik als Drent eigenlijk wel groot dromen? En wat gebeurd er als je alles in je dorp al gezien hebt, als je allang weet hoe alles werkt. Waar haal je dan je spanning vandaan? Deze voorstelling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Je kiest vooraf een speler (jongen) uit en wandelt met hem van scene naar scene op de unieke locaties in Drenthe.


Aanvangstijden

Vrijdag 29 september 2023: 19.00 uur
Zaterdag 30 september 2023: 14.30 uur

Terrein open: alle dagen 19.00 (uitzondering 30 september: 14.00)
START voorstelling: alle dagen 19.30 (uitzonder 30 september: 14.30).
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

€15,- incl. welkomst consumptie + gratis parkeren.
 

Bezoekersinformatie

Taribush
Emelangen 2
9418 TG Wijster (Drenthe)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Theaterconcert

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda