Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Jager-verzamelaars in het Maasmondgebied

Donderdag 15 februari 2024 | Cultuurcentrum Het Witte Kerkje | Maassluis
In Cultuurcentrum Het Witte Kerkje Maassluis vertelt archeoloog Jurrien Moree op donderdag 15 februari 2024 om 20.00 uur over jager-verzamelaars in het Maasmondgebied. De oudste vondsten zijn tienduizenden jaren oud, de jongste nog altijd zo’n 8.000 jaar. Belicht wordt de bewoning van Doggerland, het gebied van de Noordzee dat tijdens de laatste ijstijd droog lag en waar Neanderthalers en later de moderne mens hun kostje bij elkaar jaagden en verzamelden.

Ook aan de periode net na de ijstijd wordt aandacht besteed. Zo komen de spectaculaire resultaten van de opgraving van bewoningsresten onder de bodem van het Yangtze-kanaal op de Maasvlakte aan de orde. In de Rotterdamse wijk Beverwaard zijn crematiegraven uit dezelfde periode ontdekt, zij behoren tot de oudste van Nederland.

Jagen op een mammoet in de laatste ijstijd was heel gevaarlijk en is te zien in een filmpje dat Archeologie Rotterdam maakte over de tijd van de jager-verzamelaars in het Maasmondgebied.

Muzikaal intermezzo
Jur Vermijs studeerde op het conservatorium bij Paco Peña. Na zijn studie gaat hij componeren. Jur brengt eigen werk, stukken uit de traditionele flamenco en Spaans klassiek repertoire ten gehore.


Aanvangstijden

Donderdag 15 februari 2024: 20:00 uur

De zaal gaat open om 19.30 uur en de toegang is GRATIS.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Cultuurcentrum Het Witte Kerkje
Constantijn Huygensstraat 1
Maassluis (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Lezing

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda