Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Oerol Festival in Terschelling

9 t/m 18 juni 2023 | Terschelling | Terschelling
 vindt dit leuk
(23 stemmen)
83%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2023 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Oerol Festival vaart in 2023 een nieuwe koers: met één festivalhart aan het strand, volop straattheater in de dorpen en een compacter theater- en expeditieprogramma.

Festivalhart aan het strand
Nieuw dit jaar is één groot Festivalhart tussen de duinen en op het strand bij West aan Zee, Paal 8. Daar kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor een rijke en verrassende programmering met live muziek, DJ’s, theater, talks, storytelling, beeldende kunst en lekker lokaal eten en drinken.

Voorstellingen over heel Terschelling
Theatervoorstellingen en expedities vinden zoals elk jaar verspreid over het hele eiland plaats. Dit jaar wel iets compacter, maar net zo impactvol. Verwacht weer inspirerende makers die samen met het Oerol festival pionieren. Bekende en nieuwe namen, grote en kleine acts met verhalen van over de hele wereld. Veel voorstellingen gaan tijdens Oerol Festival 2023 in première en internationale projecten zijn voor het eerst in Nederland te zien.

In de natuurlijke omgeving van het eiland met brede stranden, het duinlandschap en heel veel bos bezoek je veelal locatiespecifiek werk. Centraal hierbij staat de vraag hoe we als mens samen met de natuur moeten en kunnen leven.
“ Oerol vaart in 2023 een toekomstbestendige koers ”
In deze tien dagen biedt Oerol het programma waar een gemiddelde schouwburg een heel seizoen over zou doen. Met meer dan 50.000 bezoekers is Oerol het grootste festival voor locatiekunsten van Europa.


Aanvangstijden

9 t/m 18 juni 2023

Bekijk de website voor het complete programma van Oerol.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

Op 30 januari start de verkoop van Festivalbandjes. Vanaf 2 mei (20:00u) staat een groot deel van het programma van Oerol 2023 online. De ticketverkoop voor voorstellingen start voor Vrienden via de website van Oerol op 10 mei (20:00u) en de reguliere ticketverkoop start via de website op 16 mei (12:00u).

Bezoekersinformatie

Terschelling
Zuidmidlandsweg 4
8891 GH Terschelling
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Video Oerol Festival

Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Meer over:

Ook interessant

 • Wat te doen dit weekend?

 • De leukste fairs en markten in april ...

 • 10 x Festivals in april 2024

 • Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen

 • Reddingsmuseum 'Abraham Fock'
  Hollum
 • Koren- en Mosterdmolen De Verwachting
  Hollum
 • Cultuur-historisch museum 'Sorgdrager'
  Hollum
 • De Amelander vuurtoren
  Hollum

Uitgelicht