Tips

Country & Christmas Fair in Haarzuilens

Home > Festivals & evenementen > Provincie Utrecht
23 t/m 28 november 2021 | Kasteel de Haar | Haarzuilens (Utrecht)
 vindt dit leuk
(541 stemmen)
89%
Stem nu ook
De 23ste editie van de Country & Christmas Fair is net zoals de voorgaande edities in de tuinen rondom het Kasteel en in de Kapel van Kasteel de Haar te Haarzuilens. Dit jaar zal de fair er anders uit zien i.v.m. Covid-19 en uiteraard allemaal volgens de regels van de Veiligheidsregio. Ook zal de catering aangepast worden aan deze regels

Er zijn vele unieke stands, ieder met een eigen en uniek aanbod. Met onder andere leuke kerstsnuisterijen, delicatessen, prachtige woonaccessoires, mode- en modeaccessoires en meer!

Verder is er muziek in stijl, diverse workshops, diverse catering punten en het Kasteel is geopend dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur.
“ kerstevenement ”
Voor een bezoek aan de Country & Christmas Fair heb je geen QR code of testbewijs nodig.


Aanvangstijden

23 t/m 28 november 2021

Dinsdag 23 november 2021: 10.00 - 22.00 uur
Woensdag 24 november 2021: 10.00 - 22.00 uur
Donderdag 25 november 2021: 10.00 - 22.00 uur
Vrijdag 26 november 2021: 10.00 - 22.00 uur
Zaterdag 27 november 2021: 10.00 - 22.00 uur
Zondag 28 november 2021: 10.00 - 18.00 uur
Door nieuwe maatregelen i.v.m. Corona kan het zijn dat de openingstijden van dit evenement gewijzigd zijn. Check voor een bezoek altijd de website van het evenement zelf voor de meest actuele informatie.

Bezoekersinformatie

Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens
Meer informatie over Country & Christmas Fair »
Schrijf een review »
Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres


17 Reviews over Country & Christmas Fair

Marjo uit Sint Pancras schreef in 2020
Sinds jaren ben ik een vaste, enthousiaste bezoeker van de beurs. Dit jaar was een enorme teleurstelling. Parkeren was heel ver van het beursterrein op een enorm modderig veld met slecht aangegeven herkenningspunten waardoor het terugvinden van de auto een uitdaging bleek te zijn. Het aanbod was erg veel van hetzelfde met weinig echt Kerst gerelateerde producten. Voorheen was de catering in de grote tent verzorgd door La Place. Helaas is er dit jaar gekozen voor een andere cateraar die naar mijn mening geen goed aanbod had. We moesten alles zelf uitzoeken en het personeel was niet vriendelijk. Het aanbod warme maaltijden was niet beschikbaar toen we rond het middaguur aankwamen. Tot slot was er een soort act bij de toiletten. Die is voor één keer leuk maar na 2 x toiletbezoek is het grapje er wat mij betreft echt af. Jammer, krijg ik geen Kerstgevoel van. Ik weet niet zeker of ik volgend jaar de beurs nog een keer bezoek. Zo komt er een einde aan een jaarlijks terugkerend uitje waar ik voorheen altijd enorm naar kon uitkijken.
Felicity uit Arnhem schreef in 2019
De omgeving is heel mooi. Het aanbod is veel van hetzelfde. Sjaals, jassen, mutsen niet echt iets bijzonders gezien. Het is niet meer speciaal maar een doorsnee fair geworden. ze hebben al meerdere jaren succes met de fair en je ziet dat ze zich er steeds makkelijker van af maken. Leuke fair absoluut geen must meer .....jammer !
J uit W schreef in 2019
De fair heeft een top locatie qua sfeer, helaas ondanks vooraf gebeld te hebben over de afstanden en toegankelijkheid voor wat ouderen verkeerd geïnformeerd.
Het was vanaf het parkeren een drama door de blubber velden met mijn moeder van 76.
Over gladde ongelijke platen een hele afstand lopen naar de pendelbussen die overvol en lang op zich lieten wachten.
Onvriendelijke chauffeurs wellicht overwerkt?
Zo mega druk op de fair zelf, braderie troep in plaats van bijzondere kerst artikelen en ambachten.
Als klap op de vuurpijl voor twee koude super taaie zoute broodjes hamburgers met twee flesjes cola 40 € moeten betalen. Contant ook nog daar heel veel pinautomaten het niet deden.
Bij het bestellen van het eten stonden geen prijzen.
Je verwacht wel dat het wat duurder is maar dit is te zot voor woorden.

Hier moet duidelijk een andere format voor gevonden worden zodat er niet alleen verdiend wordt door de ondernemers maar dat er ook een mooie beleving geleverd wordt aan de bezoekers.
Eentje met een mooie kerstgedachte!

Nooit meer
Marga Brosi uit Maarssen schreef in 2019
Ik ben met mijn zuster en nichtje afgelopen zondag 24 jl. naar de Christmas Country Fair geweest in Haarzuilen. Binnen 2 uur waren wij weer weg. Dit lijkt wel een kledingbeurs, meer kleding dan kerstartikelen etc. De entree is ook vreselijk duur. Ik had ook een parkeerkaart gekocht van € 8,00 maar door de slechte recensies over het parkeren hadden wij ons af laten zetten omdat de auto's uit het veld getrokken moesten worden. Dus € 8,00 voor niets betaald. Ik had het wel gemeld bij de ingang maar ze zeiden misschien kan je aan ander er plezier mee doen. Nee, vond het erg tegenvallen.
Marc schreef in 2019
We hebben ons weer vermaakt op de fantastische locatie bij kasteel de Haar en paar leuke dingen gekocht, echter... dit was de laatste keer. Te grootschalig geworden, kraampjes op een enkele na niet meer bijzonder. geldautomaten deden het niet, terwijl je niet overal kunt pinnen. Was nota bene lastig om te kunnen eten en drinken. Parkeren ver weg en dan moet je daar ook nog 8 euro voor betalen bovenop 18 euro entreeprijs pp. Veel te duur voor wat het is. En kasteel de Haar moet je extra entree betalen.
Rob Keevel uit Amsterdam schreef in 2019
23 november 2019. Geen file. Het parkeren ging uitstekend. Absoluut vriendelijke verkeersregelaars. De fair zelf valt enorm tegen. Inderdaad een soort tuincentrum uitstalling welke steeds in herhaling valt en uitzonderlijk veel duurder dan een tuincentrum. Veel te veel kleding (ook steeds hetzelfde). Voor kinderen is het al helemaal niets. 22,50 pp is het bezoek aan deze markt zeker niet waard. 5 euro zou echt het absoluut maximale mogen zijn. Vele en leukere kerstmarkten zijn gratis, gevarieerder en (kerst)sfeervoller. Kasteel de Haar is prachtig en een rondwandeling binnen is meer dan de moeite waard.
Karin uit Texel schreef in 2019
Wat hebben we weer een heerlijke dag gehad!
Prachtig weer, leuke kramen met voor elk wat wils, fantastische aankleding, genoten van muziek in Spiegeltent, de lichtshow, lekker gegeten en gedronken, kortom teveel om op te noemen.
Tja, het parkeren is wel een dingetje, maar is dat niet zo bij alle grote evenementen?
En lieve mensen, laat je hond thuis lekker in zijn mandje! Ik heb vandaag veel honden gezien, maar er was er geen een blij!
Marian en Ilona uit Almere schreef in 2019
We gaan al jaren maar zien de echte aparte kerstaccessoires, de riet vlechter met zijn leuke spullen niet terug. Vorig jaar ook al niet. Heel jammer want dat is wat het " speciaal" maakt. Vooral de avonden, de aankleding, zangkoor, lichtshow altijd mooi en leuk. Het parkeren soms drama.
Tessa uit Den Haag schreef in 2019
Fantastisch evenement! Wij hebben genoten van alles wat er geboden wordt. Erg idyllisch en stijlvol. Parkeren was bij ons prima geregeld op donderdag.
Jos uit Kamerik schreef in 2019
Goed georganiseerd. Ik verbaas me dat iedereen die daar een kraam heeft uit de kosten kan komen, want het staangeld zal ook niet weinig zijn.
Zoey uit Laarbeek schreef in 2019
Ondanks dat iedereen zijn stinkende best staat te doen, is dit het laatste jaar dat we zijn gegaan. Aankleding is mooi gedaan, sfeervol rond het kasteel. Maar helaas veel kraampjes met hetzelfde spul. Spullen die je vaak ook op andere beurzen ziet en niets met kerst te maken hebben noch met country. Bv bamboe kussens, dekbedden, synthetische kleding. Helaas weinig echte originele kerstspulletjes gezien die je alleen op de beurs kunt kopen. Kaas/wijn/koffie/thee standjes waren wel leuk. Parkeren een drama. Moest met de tractor eruit getrokken worden. Is misschien avontuurlijk, maar we moesten nogal een tijdje wachten tot we aan de beurt waren (iedereen zat vast) de auto zag er niet uit daarna. Advies aan de organisatie: selectiever zijn met standkeuze. Plasband heel snel afschaffen (echt, hoe bedenk je het). Mooi sfeer en aankleding houden en voor het parkeren een betere oplossing zoeken.
Corrie uit Apeldoorn schreef in 2019
Wij vonden het superleuk. Veel lol en alleen de spiegelzaal met mooie muziek is de entree al waard. Ga met vrienden of vriendinnen die dit waarderen en je hebt een super dag. De auto moest eruit getrokken worden en alleen daarom hadden we al dikke pret.
Henny van der Ende uit Zwiijndrecht schreef in 2019
Schandalig dat je voor deze kerstmarkt 22.50 euro durft te vragen. Parkeren 8 euro en je staat 3 km verderop in een drassig weiland . De brug over de sloot, 2 modderige glibberige planken moet nog worden aangelegd. De pendelbus is er nog niet om 11.00 uur in de ochtend van de 2e dag. Een aantal jaren geleden was dit een kerstmarkt met veel minder kramen . Maar prachtige exclusieve artikelen nu is het de zelfde stuf die de Action verkoopt alleen is die goedkoper. Op de site staat dat dit de grootste kerstmarkt is van de Benelux met 220 stands. Dordrecht heeft 300 stands en is gratis te bezoeken.
Anne Beekink uit Utrecht schreef in 2019
Nou mensen, het is nog steeds een drama met dat parkeren. Gisteravond niet eens naar de fair kunnen gaan omdat we vast stonden op dat drassige weiland. We zijn er uitgetrokken (aardig mensen trouwens) en toen maar naar huis gegaan. We hadden geen zin om dat om 22.00 uur nog een keer mee te maken, met een paar honderd andere auto's. Geld voor de tickets en parkeren ben je kwijt!
Bep Janssen uit Nijmegen schreef in 2019
Gisteren naar de fair geweest. Na alle negatieven recensies gelezen te hebben vertrokken wij met met een hard hoofd naar Haarzuilen. Wij gingen met een georganiseerde busreis. Bij het kasteel aangekomen, niets geen problemen met parkeren. We waren 5 min. na aankomst al binnen. We konden direct doorlopen.
Wat een geweldige sfeer. Veel verscheidenheid aan stands en veel mooie dingen gezien.(en gekocht) wij moesten om 17.30 weer bij de bus zijn. De tijd is omgevlogen, we hebben geen tijd gehad (of ons niet gegund) om iets te drinken of te eten. Kortom we hebben een reuze fijne middag. Zeker een aanrader, veel gezelliger dan een van de vele Kerstmarkten.
Joke Flokstra uit Almere schreef in 2019
19-11-2019 zijn wij voor het eerst hier na toe geweest v.a. 17:00 uur. Ik kan zeggen dat we totaal overdonderd zijn door de sfeer, de vriendelijke mensen, de schitterende standjes de manier van opbouw wat een gezelligheid. Alles mooi verlicht. Er is zoveel moois te koop wat een diversiteit en tegen zeer betaalbare prijzen. We hadden wel een pakezel mee kunnen nemen :) Lekker kunnen eten en drinken. Prachtige looproute en onderweg prachtige fonteinen met een show. Kortom in een woord geweldig. Ik wilde dit plaatsen omdat ik vooraf de reviews had gelezen en was geschrokken zo negatief. Nou zijn er natuurlijk altijd mensen die nooit tevreden te krijgen zijn, maar dat dit er zoveel zijn vind ik wel triest. Maar lekker weg blijven dan komen er gelukkig alleen blije mensen die het wel kunnen waarderen. Wij hebben er 4 uur rondgewandeld en onze ogen uitgekeken. En ja hoor wij zijn zeker wel wat gewend. Succes verder voor de organisatoren en de deelnemende stands. Ga zo door want wij willen en komen volgend jaar absoluut weer. Tot in 2020. P.S, Parkeren was top geregeld.
Ernie de Kroon uit Utrecht schreef in 2019
Na het lezen van al deze positieve berichten en de geringe entree prijzen voor dit jaar 2019 maar 22 Euro per persoon +/- 7,50 voor het parkeren. dat zou komen op twee volwassenen en drie kinderen op zo slordige 117,50 voor een dagje file en wat je ook in de stad voor niks kan bewonderen. Hebben wij maar besloten om iets anders leuks te gaan doen, voor die 117,50 euro

Schrijf een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Meer over:

Kerst

Ook interessant

 • Halloween uitjes 2021 - Lekker griez...

 • De leukste fairs en markten in oktobe...

 • Lichtkunstfestival VONK
  Houten
 • Kunstmarkten en Kunstroutes in oktober

 • Bockbierfestival Utrecht
  Utrecht
 • Halloween voor durfals - Horroravonde...

 • Kasteel de Haar
  Haarzuilens
 • Archeon
  Alphen aan den Rijn

Uitgelicht voor jou

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Haarzuilens

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
De nieuwe Uitzinnig Top 20 is uit. Staat jouw favoriete attractie er ook bij? »