Country & Christmas Fair in Haarzuilens

19 november t/m 24 november 2019 | Kasteel de Haar | Haarzuilens (Utrecht)
 vindt dit leuk
(537 stemmen)
88%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2019 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

De 22ste editie van de Country & Christmas Fair is net zoals de voorgaande edities in de tuinen rondom het Kasteel en in de Kapel van Kasteel de Haar te Haarzuilens. Een unieke kerstbeleving in sprookjessferen.

Er zijn vele unieke stands, ieder met een eigen en uniek aanbod. Met onder andere leuke kerstsnuisterijen, delicatessen, prachtige woonaccessoires, antiek en kunst, mode- en cosmeticaproducten en meer!

Verder is er muziek in stijl, diverse workshops, wijnproeverijen, diverse catering punten en rondleidingen door het kasteel.


Aanvangstijden

Dinsdag 19 november 2019: 10.00 - 22.00 uur
Woensdag 20 november 2019: 10.00 - 22.00 uur
Donderdag 21 november 2019: 10.00 - 22.00 uur
Vrijdag 22 november 2019: 10.00 - 22.00 uur
Zaterdag 23 november 2019: 10.00 - 22.00 uur
Zondag 24 november 2019: 10.00 - 18.00 uur

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Entree: € 22,50 AAN DE KASSA
Kijk voor extra hoge entree korting op de site.
Korting: via ANWB en eigen voorverkoop.
Parkeren: € 8,00 voor de hele dag
Rondleiding door kasteel € 10,00 tijdens fair (normaal € 16,50).

Bezoekersinformatie

Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens
Tel.: 0251-209060
Schrijf een review »


Video Country & Christmas Fair

27 Reviews over Country & Christmas Fair

Marjo uit Sint Pancras schreef op 3 januari 2020
Sinds jaren ben ik een vaste, enthousiaste bezoeker van de beurs. Dit jaar was een enorme teleurstelling. Parkeren was heel ver van het beursterrein op een enorm modderig veld met slecht aangegeven herkenningspunten waardoor het terugvinden van de auto een uitdaging bleek te zijn. Het aanbod was erg veel van hetzelfde met weinig echt Kerst gerelateerde producten. Voorheen was de catering in de grote tent verzorgd door La Place. Helaas is er dit jaar gekozen voor een andere cateraar die naar mijn mening geen goed aanbod had. We moesten alles zelf uitzoeken en het personeel was niet vriendelijk. Het aanbod warme maaltijden was niet beschikbaar toen we rond het middaguur aankwamen. Tot slot was er een soort act bij de toiletten. Die is voor één keer leuk maar na 2 x toiletbezoek is het grapje er wat mij betreft echt af. Jammer, krijg ik geen Kerstgevoel van. Ik weet niet zeker of ik volgend jaar de beurs nog een keer bezoek. Zo komt er een einde aan een jaarlijks terugkerend uitje waar ik voorheen altijd enorm naar kon uitkijken.
Felicity uit Arnhem schreef op 4 december 2019
De omgeving is heel mooi. Het aanbod is veel van hetzelfde. Sjaals, jassen, mutsen niet echt iets bijzonders gezien. Het is niet meer speciaal maar een doorsnee fair geworden. ze hebben al meerdere jaren succes met de fair en je ziet dat ze zich er steeds makkelijker van af maken. Leuke fair absoluut geen must meer .....jammer !
J uit W schreef op 26 november 2019
De fair heeft een top locatie qua sfeer, helaas ondanks vooraf gebeld te hebben over de afstanden en toegankelijkheid voor wat ouderen verkeerd geïnformeerd.
Het was vanaf het parkeren een drama door de blubber velden met mijn moeder van 76.
Over gladde ongelijke platen een hele afstand lopen naar de pendelbussen die overvol en lang op zich lieten wachten.
Onvriendelijke chauffeurs wellicht overwerkt?
Zo mega druk op de fair zelf, braderie troep in plaats van bijzondere kerst artikelen en ambachten.
Als klap op de vuurpijl voor twee koude super taaie zoute broodjes hamburgers met twee flesjes cola 40 € moeten betalen. Contant ook nog daar heel veel pinautomaten het niet deden.
Bij het bestellen van het eten stonden geen prijzen.
Je verwacht wel dat het wat duurder is maar dit is te zot voor woorden.

Hier moet duidelijk een andere format voor gevonden worden zodat er niet alleen verdiend wordt door de ondernemers maar dat er ook een mooie beleving geleverd wordt aan de bezoekers.
Eentje met een mooie kerstgedachte!

Nooit meer
Marga Brosi uit Maarssen schreef op 26 november 2019
Ik ben met mijn zuster en nichtje afgelopen zondag 24 jl. naar de Christmas Country Fair geweest in Haarzuilen. Binnen 2 uur waren wij weer weg. Dit lijkt wel een kledingbeurs, meer kleding dan kerstartikelen etc. De entree is ook vreselijk duur. Ik had ook een parkeerkaart gekocht van € 8,00 maar door de slechte recensies over het parkeren hadden wij ons af laten zetten omdat de auto's uit het veld getrokken moesten worden. Dus € 8,00 voor niets betaald. Ik had het wel gemeld bij de ingang maar ze zeiden misschien kan je aan ander er plezier mee doen. Nee, vond het erg tegenvallen.
Marc schreef op 24 november 2019
We hebben ons weer vermaakt op de fantastische locatie bij kasteel de Haar en paar leuke dingen gekocht, echter... dit was de laatste keer. Te grootschalig geworden, kraampjes op een enkele na niet meer bijzonder. geldautomaten deden het niet, terwijl je niet overal kunt pinnen. Was nota bene lastig om te kunnen eten en drinken. Parkeren ver weg en dan moet je daar ook nog 8 euro voor betalen bovenop 18 euro entreeprijs pp. Veel te duur voor wat het is. En kasteel de Haar moet je extra entree betalen.
Rob Keevel uit Amsterdam schreef op 23 november 2019
23 november 2019. Geen file. Het parkeren ging uitstekend. Absoluut vriendelijke verkeersregelaars. De fair zelf valt enorm tegen. Inderdaad een soort tuincentrum uitstalling welke steeds in herhaling valt en uitzonderlijk veel duurder dan een tuincentrum. Veel te veel kleding (ook steeds hetzelfde). Voor kinderen is het al helemaal niets. 22,50 pp is het bezoek aan deze markt zeker niet waard. 5 euro zou echt het absoluut maximale mogen zijn. Vele en leukere kerstmarkten zijn gratis, gevarieerder en (kerst)sfeervoller. Kasteel de Haar is prachtig en een rondwandeling binnen is meer dan de moeite waard.
Karin uit Texel schreef op 23 november 2019
Wat hebben we weer een heerlijke dag gehad!
Prachtig weer, leuke kramen met voor elk wat wils, fantastische aankleding, genoten van muziek in Spiegeltent, de lichtshow, lekker gegeten en gedronken, kortom teveel om op te noemen.
Tja, het parkeren is wel een dingetje, maar is dat niet zo bij alle grote evenementen?
En lieve mensen, laat je hond thuis lekker in zijn mandje! Ik heb vandaag veel honden gezien, maar er was er geen een blij!
Marian en Ilona uit Almere schreef op 22 november 2019
We gaan al jaren maar zien de echte aparte kerstaccessoires, de riet vlechter met zijn leuke spullen niet terug. Vorig jaar ook al niet. Heel jammer want dat is wat het " speciaal" maakt. Vooral de avonden, de aankleding, zangkoor, lichtshow altijd mooi en leuk. Het parkeren soms drama.
Tessa uit Den Haag schreef op 22 november 2019
Fantastisch evenement! Wij hebben genoten van alles wat er geboden wordt. Erg idyllisch en stijlvol. Parkeren was bij ons prima geregeld op donderdag.
Jos uit Kamerik schreef op 21 november 2019
Goed georganiseerd. Ik verbaas me dat iedereen die daar een kraam heeft uit de kosten kan komen, want het staangeld zal ook niet weinig zijn.
Zoey uit Laarbeek schreef op 21 november 2019
Ondanks dat iedereen zijn stinkende best staat te doen, is dit het laatste jaar dat we zijn gegaan. Aankleding is mooi gedaan, sfeervol rond het kasteel. Maar helaas veel kraampjes met hetzelfde spul. Spullen die je vaak ook op andere beurzen ziet en niets met kerst te maken hebben noch met country. Bv bamboe kussens, dekbedden, synthetische kleding. Helaas weinig echte originele kerstspulletjes gezien die je alleen op de beurs kunt kopen. Kaas/wijn/koffie/thee standjes waren wel leuk. Parkeren een drama. Moest met de tractor eruit getrokken worden. Is misschien avontuurlijk, maar we moesten nogal een tijdje wachten tot we aan de beurt waren (iedereen zat vast) de auto zag er niet uit daarna. Advies aan de organisatie: selectiever zijn met standkeuze. Plasband heel snel afschaffen (echt, hoe bedenk je het). Mooi sfeer en aankleding houden en voor het parkeren een betere oplossing zoeken.
Corrie uit Apeldoorn schreef op 21 november 2019
Wij vonden het superleuk. Veel lol en alleen de spiegelzaal met mooie muziek is de entree al waard. Ga met vrienden of vriendinnen die dit waarderen en je hebt een super dag. De auto moest eruit getrokken worden en alleen daarom hadden we al dikke pret.
Henny van der Ende uit Zwiijndrecht schreef op 21 november 2019
Schandalig dat je voor deze kerstmarkt 22.50 euro durft te vragen. Parkeren 8 euro en je staat 3 km verderop in een drassig weiland . De brug over de sloot, 2 modderige glibberige planken moet nog worden aangelegd. De pendelbus is er nog niet om 11.00 uur in de ochtend van de 2e dag. Een aantal jaren geleden was dit een kerstmarkt met veel minder kramen . Maar prachtige exclusieve artikelen nu is het de zelfde stuf die de Action verkoopt alleen is die goedkoper. Op de site staat dat dit de grootste kerstmarkt is van de Benelux met 220 stands. Dordrecht heeft 300 stands en is gratis te bezoeken.
Anne Beekink uit Utrecht schreef op 21 november 2019
Nou mensen, het is nog steeds een drama met dat parkeren. Gisteravond niet eens naar de fair kunnen gaan omdat we vast stonden op dat drassige weiland. We zijn er uitgetrokken (aardig mensen trouwens) en toen maar naar huis gegaan. We hadden geen zin om dat om 22.00 uur nog een keer mee te maken, met een paar honderd andere auto's. Geld voor de tickets en parkeren ben je kwijt!
Bep Janssen uit Nijmegen schreef op 20 november 2019
Gisteren naar de fair geweest. Na alle negatieven recensies gelezen te hebben vertrokken wij met met een hard hoofd naar Haarzuilen. Wij gingen met een georganiseerde busreis. Bij het kasteel aangekomen, niets geen problemen met parkeren. We waren 5 min. na aankomst al binnen. We konden direct doorlopen.
Wat een geweldige sfeer. Veel verscheidenheid aan stands en veel mooie dingen gezien.(en gekocht) wij moesten om 17.30 weer bij de bus zijn. De tijd is omgevlogen, we hebben geen tijd gehad (of ons niet gegund) om iets te drinken of te eten. Kortom we hebben een reuze fijne middag. Zeker een aanrader, veel gezelliger dan een van de vele Kerstmarkten.
Joke Flokstra uit Almere schreef op 20 november 2019
19-11-2019 zijn wij voor het eerst hier na toe geweest v.a. 17:00 uur. Ik kan zeggen dat we totaal overdonderd zijn door de sfeer, de vriendelijke mensen, de schitterende standjes de manier van opbouw wat een gezelligheid. Alles mooi verlicht. Er is zoveel moois te koop wat een diversiteit en tegen zeer betaalbare prijzen. We hadden wel een pakezel mee kunnen nemen :) Lekker kunnen eten en drinken. Prachtige looproute en onderweg prachtige fonteinen met een show. Kortom in een woord geweldig. Ik wilde dit plaatsen omdat ik vooraf de reviews had gelezen en was geschrokken zo negatief. Nou zijn er natuurlijk altijd mensen die nooit tevreden te krijgen zijn, maar dat dit er zoveel zijn vind ik wel triest. Maar lekker weg blijven dan komen er gelukkig alleen blije mensen die het wel kunnen waarderen. Wij hebben er 4 uur rondgewandeld en onze ogen uitgekeken. En ja hoor wij zijn zeker wel wat gewend. Succes verder voor de organisatoren en de deelnemende stands. Ga zo door want wij willen en komen volgend jaar absoluut weer. Tot in 2020. P.S, Parkeren was top geregeld.
Ernie de Kroon uit Utrecht schreef op 12 november 2019
Na het lezen van al deze positieve berichten en de geringe intree prijzen voor dit jaar 2019 maar 22 Euro per persoon +/- 7,50 voor het parkeren. dat zou komen op twee volwassenen en drie kinderen op zo slordige 117,50 voor een dagje file en wat je ook in de stad voor niks kan bewonderen. Hebben wij maar besloten om iets anders leuks te gaan doen, voor die 117,50 euro
Fam. van der Schans uit Rotterdam schreef in 2018
Sorry, veel te duur.
Van een kerstmarkt kun je niet spreken.
Het is een sokken braderie.
Beveel het niet aan en ga ook niet meer, voor een leuke kerstmarkt kun je beter naar een tuincentrum gaan.
Wilma Boon uit Uitgeest schreef in 2018
Super gezellige beurs en alles super geregeld! Leuke mensen bij de tentjes en iedereen blij! Ben blij dat ik geweest ben en volgend jaar misschien weer, want er is zoveel te zien dat we te kort tijd hadden!😊
Schumacher uit Almere schreef in 2018
Viel erg tegen. Oubollige spullen.Ieder jaar hetzelfde, en dat voor zoveel toegangsgeld. En voor La Place, de koffie leek wel water, niet te drinken, hebben het niet opgedronken, schandalig.
M. Stoffer uit Amsterdam schreef in 2018
Een teleurstellende fair. Te duur, veel te veel eettenten en verkoop van etenswaren. Te veel kramen met sjaals, handschoenen etc. Te weinig variatie en te weinig kerstsfeer. Toppunt: plasbandjes te koop, voordeel plaskaart. Het gaat om mensen en niet om koeien. Wij stonden na 2 uur weer buiten. Daarna nog een eind lopen en gereden worden kost weer geld. Veel tuincentra zijn gezelliger en goedkoper. Na zo veel jaren besloten niet meer te gaan. 👎
Esther-Gabrielle uit Harderwijk schreef in 2018
Heel erg gezellig als je voor de TV zit en je kijkt ernaar, maar om er zoveel geld uit te moeten geven alleen al entree + parkeergeld gaat mij te ver, ook al kan ik het fors betalen.
De kraampjes die je ziet zie je overal en stuk goedkoper...google de stands die aanwezig zijn .Daar staat altijd een link waar ze staan :-)
De kraampjes die je moet huren hier om wat te verkopen kosten ook voor 6 dagen 550 euro de kleinste en de grootste 1400 euro voor 6 dagen..tja dan kan ik mij voorstellen dat de prijzen ook omhoog moeten alleen al om gelijk te draaien..
7,50 euro incl parkeren voor een kaartje zou ik schappelijk vinden..en helemaal als je een gezin hebt..dat geeft pas een echte kerst en voor iedereen toegankelijk.
jan uit soest schreef in 2018
Belachelijk dat je moet betalen om wat te kopen.
Damman uit Zwolle schreef in 2018
Rudi, uit Zwolle
Wij waren graag naar de fair gegaan. Maar na het lezen van zoveel negatieve reacties lijkt het ons geen goed idee om nog te gaan.
Jammer.
Jan uit Gouda schreef in 2018
Beetje te duur, Mariawaard is de helft goedkoper.
Tineke uit SCHAGEN schreef in 2018
Veel buschauffeurs zijn onbeleefd, er viel bijna iemand flauw in de benauwde bus.
Markt op zich was een stuk minder dan 2016 en alles was idioot duur. Entree is vreselijk duur.
Andere kerstmarkten hebben ook veel werk maar zijn wel gratis, waarom zo duur ?
Wij gaan niet meer.
Jolanda uit Poortugaal schreef in 2018
Ik ga al jaren met mn zus naar de christmas fair.
Wij kijken er echt naar uit, super gezellig, mooie spullen en lekker eten.
De entree is best duur maar via de anwb een stuk voordeliger.
Wij reizen met de trein en de pendelbus zet ons voor de fair af. Top. Dit jaar weer. Jolanda

Schrijf een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Meer over:

Kerst

Ook interessant

 • Wat te doen dit weekend op 17 juli 18...

 • Zomervakantie - 15 leukste Uitjes met...

 • Zomer in het park van Paleis Soestdijk
  Baarn
 • World of Dinos
  Utrecht
 • Genieten van heerlijke zomeravonden

 • We doen de wasch
  Culemborg
 • 7x dino uitjes deze zomer

 • Archeon
  Alphen aan den Rijn

UITgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Haarzuilens

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
Ontvang nu de leukste Uittips bij jou in de buurt .. »