Zuiderzeelicht in Enkhuizen

Home > Festivals & evenementen > Noord-Holland
21 december t/m 5 januari 2020 | Zuiderzeemuseum | Enkhuizen
 vindt dit leuk
(20 stemmen)
85%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2020 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Na het grote succes van voorgaande jaren vindt deze winter de derde editie van Zuiderzeelicht plaats. Het spannende volksverhaal ‘De Scheepskapitein van Enkhuizen’ is speciaal voor het Zuiderzeemuseum bewerkt door scenarioschrijver Barbara Jurgens en wordt door niemand minder dan acteur en regisseur Frank Lammers verteld.

Met de Halve Maen - het 17e eeuwse replica schip - als decorstuk komt deze eeuwenoude Zuiderzeelegende via Zuiderzeelicht tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes in het buitenmuseum en beleef het verhaal tijdens Zuiderzeelicht.


Aanvangstijden

Zuiderzeelicht is te bezoeken van zaterdag 21 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020 tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. De wandeling duurt ongeveer 1 uur (een deel van de route is niet toegankelijk voor mindervaliden, kinderwagens en rolstoelen).

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Volwassene: €9,50
Kinderen 4 t/m 12 jaar: €6,-
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
Museumkaart / BGL VIP-kaart: gratis.

Bezoekersinformatie

Zuiderzeemuseum
Kooizandweg 2
1601 LK Enkhuizen
Tel.: 0228-351111
Schrijf een review »


Video Zuiderzeelicht

3 Reviews over Zuiderzeelicht

Cor uit Zaandam schreef op 31 december 2019
Als je van te voren boekt en uiteraard ook vooraf betaald dan reken je er op dat er capaciteit is om het rondje te lopen en na afloop natuurlijk het vooraf gereserveerde en betaalde schippersmaaltijd incluis koffie en apfelstrudel. Dat werd een ervaring die contra is aan dat wat de website omschrijft. Het begon al dat je naar een bandje moest kijken/luisteren ipv dat het verhaal door een bekende Nederlander verteld werd. Er was geknutseld met lichtslangen en de interne route was met waxine lichtjes aangegeven. Leuk om s' avonds te zien maar niet iets speciaals. De replica van de halve maan werd wel mooi uitgelicht en was het hoogtepunt van de route. Na het rondje met 7 stops kwam je bij het restaurant uit. Het is jammer van het vooraf betaalde geld maar ik zat mij zo aan de drukte in het restaurant te ergeren dat we weg zijn gegaan. Het restaurant was grof overboekt.
Laila uit Ouderkerk a/d Amstel schreef op 24 december 2019
Jammer dat er geen spannende elementen in zaten verborgen in het park/museum. het was nu een grote wandeltocht in mooi verlicht dorp en op de vaste plekken een deel van het verhaal verteld met of zonder licht en geluid effecten.
Vorig jaar toch spannender en ook miste ik het grote kampvuur onderweg.
Fam. E.F. van Ank uit IJsselstein schreef in 2019
Wij zijn afgelopen zaterdag hier naartoe geweest. Wij waren er om een uur of twee 's middags, om eerst het binnenmuseum te bezoeken en aansluitend de Zuiderlicht wandeling in het buitenmuseum mee te maken. Het was heel onduidelijk aangegeven waar het binnenmuseum was. Wij waren met meer mensen aan het 'zoeken', uiteindelijk met een aanwijzing van een buurtbewoner het gevonden.
Binnenmuseum is wel leuk. Het zit oa in een mooi pand uit 1625. De tijdelijke tentoonstelling 'Samen' had voor ons geen toegevoegde waarde. De opstelling over de Reis langs de Zuiderzee was wel erg voorspelbaar ingericht. Aardig maar ook wel zoals verwacht was. De botenhal was wel echt leuk. Het verhaal tijdens de wandeling 's avonds door het buitenmuseum viel tegen. Meer voor kleine kinderen dan voor volwassenen. Maar wel leuk om eens in het buitenmuseum te lopen in het donker.

Schrijf een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Meer over:

Kerst

Ook interessant

 • Zomervakantie - 15 leukste Uitjes met...

 • De Museumstoomtram rijdt weer
  Hoorn
 • Regels per 1 juli voor festivals en e...

 • Zee vol verhalen in het Zuiderzeemuseum
  Enkhuizen
 • Genieten van heerlijke zomeravonden

 • Sprookjeswonderland Enkhuizen
  Enkhuizen
 • Podia openen weer hun deuren. Zo doen...

 • Sybrandy's Ontspanningspark
  Oudemirdum

Uitgelicht voor jou

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Enkhuizen

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
Ontvang nu de laatste Uittips uit jouw regio .. »