Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Chocolade Festival Zutphen

24 september 2023 | Chocolade Festival | Zutphen
 vindt dit leuk
(163 stemmen)
91%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2023 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Op zondag 24 september 2023 viert Zutphen voor de 19e keer het Chocolade Festival. Bonbonatelier Janson is initiatiefnemer en in samenwerking met Lutim Creatief Mediabureau zetten ze jaarlijks op originele wijze het Chocolade Festival Zutphen op de kaart.

Het Festival is uitgegroeid tot het grootste Chocolade Festival van het land met zo’n 40.000 bezoekers. In de prachtige ambiance van Hanzestad Zutphen trekken chocolatiers alles uit de kast voor dit evenement voor jong en oud.
“ Beleef chocolade in al haar vormen en maten in de historische binnenstad van Zutphen ”
Dit jaar viert Zutphen met 8 andere Hanzesteden het Hanzejaar. Het Hanzejaar is een ode aan de Hanzetijd, met een omvangrijk programma van evenementen en activiteiten. Het Chocolade Festival wordt dit jaar omgedoopt in een waar Hanze Chocolade Festival. Het Chocolade Festival gaat terug naar de Hanzetijd. Zutphen speelde een belangrijke rol als Hanzestad. Door de ligging aan de IJssel werd er veel handelgedreven via water en land. Via de IJssel, door de Marspoortstraat vonden diverse ingrediënten de weg naar de markten. Ingrediënten als kaneel, zout, honing en chilipeper zien we nu ook terug tijdens het Hanze Chocolade Festival. We vinden de ingrediënten terug in diverse chocoladeproducten, maar ook op de speciale Hanzemarkt. Kramen met kleurige specerijen, een stal met prachtige huiden en kleden, zijden worden aan de man gebracht en breng een bezoek aan een cacaohuis waar cacaodrank wordt geschonken.

Voor wie?

Dit evenement is voor kinderen, volwassenen en senioren.


Aanvangstijden

24 september 2023

Elke laatste zondag van september: 12.00 – 17.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

De toegang is gratis.
Houdt u er rekening mee dat Zutphen tijdens het Chocolade Festival druk bezocht wordt. Wij adviseren om met het openbaar vervoer te komen. Het NS-station Zutphen bevindt zich op slechts 5 minuten lopen van de festiviteiten. U volgt de heerlijke geur van chocolade en kunt het Chocolade Festival niet missen!.

Bezoekersinformatie

Chocolade Festival
De gehele binnenstad
7201 KH Zutphen
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Video Chocolade Festival Zutphen

Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Meer over:

Ook interessant

 • Wat te doen dit weekend?

 • Gratis eropuit in oktober

 • Van bokbierfestival tot oktoberfeesten

 • Uitzinnig.nl is genomineerd voor Webs...

 • Fluisterboot Zutphen
  Zutphen
 • Theater en Congrescentrum Hanzehof
  Zutphen
 • Theater en Congrescentrum Orpheus
  Apeldoorn
 • Kids Playground Apeldoorn
  Apeldoorn

Uitgelicht