Theater na de Dam op diverse locaties

4 mei 2021 | Online | Diverse locaties | Diverse locaties, Nederland
 vindt dit leuk
(6 stemmen)
83%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2021 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Met Theater Na de Dam zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om de Nationale Dodenherdenking van extra betekenis te voorzien. Op 4 mei om 21:00 uur spelen normaal gesproken gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog en hier een actueel perspectief op bieden. Het (op de maatregelen afgestemde) programma van deze twaalfde editie bestaat uit indrukwekkende livestreams, podcasts, korte films, wandelingen, performances en meer.

Theater Na de Dam is een initiatief van theatermakers en filosofen Jaïr Stranders en Bo Tarenskeen die zich zorgen maakten over de afnemende zeggingskracht van de Nationale Dodenherdenking, mede omdat de Tweede Wereldoorlog steeds verder van de huidige generaties af komt te staan. Omdat theater bij uitstek dé plek is om verhalen, vragen en gedachten over onze geschiedenis, oorlog en vrijheid concreet, persoonlijk en levend te maken, is Theater Na de Dam opgericht. En met succes: het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen.
“ Theater Na de Dam houdt verhalen over WOII levend ”
Het programma van dit jaar bestaat uit ruim 36 uiteenlopende jongerenprojecten, in alle (digitale én fysieke) vormen en maten. Van livestreams (o.a. Vanuit Koninklijk Theater Carré), podcasts en korte films tot theatrale (audio)wandelingen in o.a. Eindhoven, Delfzijl, Den Haag en Alphen aan de Rijn, een fietsroute in Leiden, voordeurtheater in Rotterdam en gesprekken op een bankje in Drachten.


Aanvangstijden

4 mei 2021

Bekijk het programma bij jou in de buurt op de website.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

De toegang is gratis.
.

Bezoekersinformatie

Online | Diverse locaties
Diverse locaties
Diverse locaties
Schrijf een review »


Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.


Evenementen in Nederland

UITgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Diverse locaties

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
Coronavirus (COVID-19) maatregelen op dit moment »