Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Amsterdam Art Week

11 t/m 15 mei 2022 | Diverse locaties | Amsterdam
 vindt dit leuk
(9 stemmen)
89%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2022 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Amsterdam Art Week (AAW) viert dit jaar haar 10e jubileumeditie. Sinds de eerste editie zet Amsterdam Art zich in om de positie van Amsterdam als kweekvijver van internationaal hedendaags kunsttalent te versterken. Tijdens Amsterdam Art Week komt dit tot een hoogtepunt.

Samen met 30 prominente galeries en een selectie van musea, residencies en project spaces presenteert Amsterdam Art een bruisende week vol openingen, open studios, artist talks, debatten, performances, filmvertoningen en galerietours.

De Rijksakademie van beeldende kunsten is een van de belangrijkste voedingsbodems voor internationaal, multidisciplinair en kritisch geëngageerd talent in de stad. Als belangrijkste partner vanaf het eerste uur vormt de Rijksakademie’s Open Studios opnieuw een wezenlijk onderdeel van AAW.

Thema: Celebrate Change
De jubileumeditie komt tijdens een voor de culturele sector zware periode van lockdowns en beperkende maatregelen. Tien jaar AAW biedt een uitgelezen kans om feest te vieren, terug te blikken, maar vooral ook vooruit te kijken. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in het Amsterdamse beeldende kunstveld in het afgelopen decennium? Wat speelt er nu in de stad en in vergelijkbare steden in binnen- en buitenland? Hoe ziet de toekomst eruit?
“ Amsterdam Art viert 10e jubileumeditie ”
In 2022 hebben 65 organisaties zich verbonden aan AAW: galeries, Young Sections, Residencies, Musea, Project Spaces, Off the Beaten Track en Bedrijfscollecties.


Aanvangstijden

11 t/m 15 mei 2022

Bekijk de website voor het hele programma.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Bezoekersinformatie

Diverse locaties
Centrum
Amsterdam
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Ook interessant

 • 10 x openlucht bioscopen in Nederland

 • De leukste fairs en markten in augustus

 • Beleef het verleden met deze historis...

 • foodtruckfestivals openluchtrestauran...

 • Artis
  Amsterdam
 • Het Concertgebouw
  Amsterdam
 • Noorderparkbad
  Amsterdam
 • Rederij Lovers Rondvaarten
  Amsterdam

Zet alvast in je agenda