Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Coopluydenmarkt Appingedam 2022

5 augustus 2022 | Historisch stadscentrum Appingedam | Appingedam
 vindt dit leuk
(15 stemmen)
93%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2022 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Neem een kijkje in het rijke verleden van de stad Appingedam! Bezoek het historische centrum van deze middeleeuwse stad en beleef de geschiedenis die de regio te bieden heeft.

Tijdens de Coopluydenmarkt nemen de deelnemers, ondernemers en inwoners je mee op reis door de tijd en laten je het leven in het Appingedam van vroeger ervaren. Het centrum met de vele oude panden en smalle straatjes leent zich perfect als decor voor deze middeleeuwse markt.

Terwijl je over pleinen en door straten langs marktkramen struint, ruik je de heerlijke geur van versgebakken brood en op hout gestookte vuurtjes. De smid is druk met het smeden van ijzeren gereedschappen en even verderop vertrekt net de rondvaartboot richting de beroemde hangende keukens. De schaapsherder is ondertussen druk met het scheren van zijn schapen terwijl op het plein bij de kerk een groep ridders met elkaar de confrontatie opzoekt en de zwaarden kruisen. Een minstreel speelt muziek bij een vol terras nadat de hofnar net een groepje kinderen aan het lachen heeft gemaakt. Een heks vlieg voorbij, de toren wordt beklommen, en… te veel om op te noemen. Je moet het gewoon zelf komen beleven.
“ Maak een reis door de tijd en beleef de rijke historie van de middeleeuwse stad Appingedam! ”
Het evenement staat naast een warenmarkt in het teken van veel muziek-, dans,- en straattheater. Zowel jong als oud zal zich vermaken. Ook is een bezoekje aan de vele gezellige winkels en musea zeer de moeite waard. Daarnaast zijn de verschillende horecazaken en gezellige terrassen tot de late uurtjes open.


Aanvangstijden

5 augustus 2022

De Coopluydenmarkt wordt gehouden op vrijdag 5 augustus en is van 11.00 tot 19.00 uur. Uiteraard zijn na afloop de verschillende horeca en terrassen nog tot in de late uurtjes open.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

De toegang is gratis.
Toegang is gratis. In het centrum is de parkeerruimte beperkt en moet gebruik worden gemaakt van de blauwe parkeerschijf. Parkeer daarom zoveel mogelijk buiten het centrum (volg de borden).

Bezoekersinformatie

Historisch stadscentrum Appingedam
Wijkstraat
9901 AA Appingedam
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Meer over:

Ook interessant

 • De mooiste tuinen in Nederland

 • 10 x openlucht bioscopen in Nederland

 • Wat te doen dit weekend?

 • De leukste fairs en markten in augustus

 • foodtruckfestivals openluchtrestauran...

 • De Machinefabriek
  Groningen
 • Stadsschouwburg Groningen
  Groningen
 • Martinitoren
  Groningen
 • Prinsentheater
  Groningen

Uitgelicht