Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Opa- en Omadagen - Ga op expeditie langs de Arat in Assen

18 t/m 20 oktober 2022 | Drents Museum | Assen
 vindt dit leuk
(9 stemmen)
67%
Stem nu ook
Meer weten over de Ark van Noach? Dierensporen zoeken en een bijzonder schrift ontcijferen? Kom in de herfstvakantie op 18, 19 of 20 oktober naar de Opa- en Omadagen in het Drents Museum en het Drents Archief. Ga met je speciale paspoort op expeditie langs de berg de Ararat, een liedjeslokaal en de houten Ark van Noach. Verzamel nieuwe dierenweetjes en maak je eigen stempel om het middeleeuwse button atelier binnen te komen.

Armeense schatten
De expeditie start in het Drents Museum. Met jouw eigen paspoort met opdrachten begin je met een wandeling door de tentoonstelling In de ban van de Ararat. Je komt langs schatten zoals zilveren bekers, kostbare wapens en kleine sieraden met allerlei dieren. Via de heilige berg de Ararat vervolg je je reis naar het liedjeslokaal met Armeense en Nederlandse muziek. Vergeet niet je paspoort bij te werken met de informatie die je bij de verschillende ‘stops’ verdient.
“ Ga met je speciale paspoort op expeditie in het Drents Museum en het Drents Archief. ”
Ark van Noach
De tocht gaat verder naar het Drents Archief waar je met letters, symbolen of een geheime code je eigen stempel maakt. Deze geeft toegang tot het button-atelier in de middeleeuwse Kloostergang. Onder leiding van docent beeldende kunst van het ICO maak je een unieke badge met jouw fantasiedier. De expeditie vervolgt zich naar het bijzondere dierenrijk in Drenthe. Stichting Het Drentse Landschap organiseert diverse ontdekopdrachten over bekende én onbekende dieren in Drenthe. Heb jij nu je paspoort compleet en kun je de opdracht maken?.

Voor wie?

Vooral voor kinderen.


Aanvangstijden

18 t/m 20 oktober 2022

Het programma vindt plaats om 10.00, 11.30, 13.00 en 14.30 uur en is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, maar oudere broers en zussen mogen natuurlijk ook meedoen. Ook vaders, moeders, ooms, tantes en buren zijn welkom.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

Tickets voor de Opa- en Omadagen zijn alléén online verkrijgbaar via de website. De toegangsprijs voor kinderen bedraagt € 2,50 en voor volwassenen € 9,50. Museumkaarthouders, Vrienden van het Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap betalen € 6,50 per persoon. (let op! vol=vol).

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Ook interessant

 • Wat te doen dit weekend?

 • De leukste fairs en markten in oktobe...

 • Kunstmarkten en Kunstroutes in oktober

 • Deze Filmfestivals zijn er dit najaar

 • Drouwenerzand Attractiepark
  Drouwen
 • Museum De Buitenplaats
  Eelde
 • Openluchtzwembad en midget golf Dúndelle
  Bakkeveen
 • Museum Kinderwereld
  Roden

Uitgelicht