Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Festival voor het Afrikaans in Den Haag

24 t/m 26 november 2023 | Theater De Regentes | Den Haag
 vindt dit leuk
(9 stemmen)
78%
Stem nu ook
Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november 2023 wordt in theater De Regentes in Den Haag de vijfde editie van het Festival voor het Afrikaans gehouden. Dit festival laat u kennismaken met de rijkdom van de Afrikaanstalige cultuur: muziek, toneel, literatuur, spoken word, film en debat.

Dichteres Antjie Krog treedt op met haar goede vriend Adriaan van Dis, en spoken word artist Babs Gons met dichteres Ronelda Kamfer. Zangeres Amanda Strydom keert na tien jaar terug naar Nederland, waar ze eerder volle zalen trok met haar aangrijpende en bezielde muziek. Stef Bos gaat muziek maken samen met de Zuid-Afrikaanse zanger en multi-instrumentalist Frazer Barry (in 2018 te zien in de voorstelling Krotoa). Frazer Barry en de Nederlandse Zuid-Afrikaan Lee-Ursus Alexander treden ook op met de Zwolse rapformatie Brother Till, in een speciaal voor dit festival vervaardigde productie vol elektronische muziek, soundscapes en visual arts.
“ Kom ons kuier 'n hond uit 'n bos! ”
Nog een bijzondere productie is Boesak!, een toneelstuk over het leven van de antiapartheidsactivist dominee Alan Boesak. Boesak wordt gespeeld door Marlo Minnaar, een van de meest getalenteerde jonge Zuid-Afrikaanse acteurs. Zaterdag late night is voor stand-up comedian Marianne Thamm.
Er zijn ook twee speelfilms te zien (Poppie Nongena en Hans steek die Rubicon) en nieuwe documentaires over muzieklegendes Gert Vlok Nel, Johannes Kerkorrel en Koos du Plessis.

Voor wie?

Dit evenement is voor jong volwassenen, volwassenen en senioren.


Aanvangstijden

24 t/m 26 november 2023
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

Kaartverkoop per dagdeel, van € 15,00 tot € 120,00 (passepartout). Het is mogelijk om per dagdeel meerdere voorstellingen bij te wonen. Het koffieconcert op zondagochtend is gratis.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Meer over:

Ook interessant

 • Wat te doen dit weekend?

 • Najaars uitjes - appelplukdagen - oog...

 • Bewonder Kunst bij een Kunstroute of ...

 • De leukste Openluchttheaters in Neder...

 • Leidse Schouwburg
  Leiden
 • Huis van het Boek
  Den Haag
 • Pathé Schouwburgplein
  Rotterdam
 • Museum De Mesdag Collectie
  Den Haag

Uitgelicht