Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Exclusieve seniorenavond in Enkhuizen

21 december 2023 | Zuiderzeemuseum | Enkhuizen
 vindt dit leuk
(11 stemmen)
73%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2023 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Zuiderzeelicht
Tijdens deze vijfde editie van Zuiderzeelicht neemt presentator Kees Tol je mee, terug in de tijd, naar het Volendam ver vóór de visserij, klederdracht en muziek. Via licht, beeld en geluid komt de legende over het Waterveulen van Volendam stukje bij beetje tot leven.

Het Waterveulen van Volendam
Volendam, het bekendste vissersdorp van Nederland is prachtig gelegen aan de voormalige Zuiderzee en beroemd om zijn palingsound, traditionele kleding en heerlijke vis! Maar lang geleden was Volendam nog een klein boerendorp. Dag in dag uit ploeterden en ploegden de boeren op de drassige akkers. Ze vochten tegen stormen en overstromingen. Het leven was één grote strijd tegen de eeuwige dreiging van de Zuiderzee. Zelfs in warme zomers, als de zee kalm tegen de oevers klotste, stak geen Volendammer ook maar een teen in het koele water. Niemand, behalve Lijsje.

Goed om te weten
De route loopt door het buitenmuseum en een stukje natuurgebied. In het natuurgebied lopen onverharde paden met houtsnippers, waardoor dit gedeelte niet toegankelijk is voor bezoekers in een rolstoel of rollators. De entree voor Zuiderzeelicht is de dienstingang van het buitenmuseum: Kooizandweg 2, 1601 LK Enkhuizen. Bekijk de route en parkeermogelijkheden.

Begeleiding
Kom je met een begeleider? Bezoekers met een beperking kunnen gratis een begeleider meenemen naar Zuiderzeelicht. Je kunt voor jou en je begeleider een ticket reserveren in de ticketshop.

Voor wie?

Vooral voor senioren.


Aanvangstijden

21 december 2023

Op donderdagavond 21 december is er tussen 17.00 en 18.30 uur een exclusieve avondopenstelling van Zuiderzeelicht voor mensen van 65 jaar en ouder. Het eerste deel van de avond hanteren we minder personen per starttijd, waardoor er meer rust en ruimte is. Er worden extra gastheren en -vrouwen ingezet om, waar nodig, te helpen.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

En om het geheel éxtra aantrekkelijk te maken geldt er een speciale gereduceerde toegangsprijs van slechts € 7,- p.p. Bovendien ontvangen bezoekers een gratis kopje koffie of thee en een versnapering.

Bezoekersinformatie

Zuiderzeemuseum
Kooizandweg 2
1601 LK Enkhuizen
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Ook interessant

  • VOC replica de Halve Maen
    Breng een bezoek aan dit uniek VOC-schip vol verhalen in de haven van Volendam. .. »
  • Zuiderzeemuseum
    Ontdek het verhaal van de mensen die vroeger aan de Zuiderzee woonden. .. »
  • De Flinke Flea Markt
    kofferbakmarkt in het weiland van de Flinkefarm, kom kopen of verkopen op de leukste rommelmarkt. .. »

Uitgelicht
Museum Willet-Holthuysen
Museum in Amsterdam
Museum Van Loon
Museum in Amsterdam
Amsterdam Light Festival
Evenement, 28 november t/m 19 januari in Amsterdam