Etstoel-dag Anloo

Uitagenda > Festivals & evenementen > Drenthe
18 augustus 2018 | Anloo (Aa en Hunze)
Bewaren in Mijn Uitjes
 vindt dit leuk
(128 stemmen)
87%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2018 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Het Drentse dorpje Anloo gaat op zaterdag 18 augustus terug naar de 17e eeuw. Op Etstoeldag wordt een authentieke rechtszitting in de Magnuskerk nagespeeld.

Op de 17e-eeuwse jaarmarkt, die rondom de kerk plaatsvindt, worden zo min mogelijk concessies aan het heden gedaan. Er zijn handelaren die de handelswaren uit die tijd laten zien, paard en wagens om ritjes in te maken, veel speelatributen voor kinderen, muzikanten, goochelaars, te veel om op te noemen.

Etstoeldag kent een unieke sfeer, met 400 dorpelingen in 17e-eeuwse kleding. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen dit evenement.Aanvangstijden

Zaterdag 18 augustus 2018: van 10 uur tot 17 uur

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

6 euro, kinderen 1 euro

Bezoekersinformatie

Etstoel-dag Anloo
Kerkbrink
9463 Anloo
Tel.: 0592272628
Beoordeel Etstoel-dag Anloo »


Meer over:

Markten

Meer evenementen in de omgeving


Beoordelingen van Etstoel-dag Anloo

6 reviews
Karel uit Houten schreef op 18 augustus 2017 23:36
Ik ben al verscheidene malen naar de Etstoeldag in Anloo geweest.
Ik vind het een leuk festival terug in de tijd. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat ikzelf al wat ouder ben. (69). Veel enthousiaste medewerkers, leuke sfeer. Speciale oude muziek op authentieke instrumenten. Leuke foto''s gemaakt. Ik neem er de moeite voor om er vanuit Houten naar Anloo te reizen. Ik hoop dat het in de toekomst gecontinueerd zal worden. Ik wens jullie veel succes met de nieuwe organisatievorm. Probeer zoiets te behouden !!
De kruijf uit IJsselstein en Gasselte schreef op 20 augustus 2016 19:02
Erg leuke opzet alleen vreemde prijzen voor rondje om de kerk. 6 euro pp is echt te duur!!! 4 euro zou een normalere prijs zijn. En dan bij de kerk ook nog eens 2,50 betalen!! Doe dan voor de 6 euro ook daarvan. We hebben het leuk gehad maar voor deze prijzen niet meer terug.
Gerda Jansen uit Assen schreef op 31 juli 2016 22:50
Voor "belachelijk" . De entree in het Archeon is 19,40 euro p.p. En kinderen vanaf 4 jaar 17,40 euro p.p. en dan komt er nog 6,50 parkeergeld bij. Twee volwassenen met kind van vier en auto zijn daar dus 69,30 euro kwijt. In totaal zou ik aan entree bij de Etstoel voor hetzelfde 13 euro kwijt zijn excl. parkeren. Maar dat is bij de Etstoel dacht ik gratis.

Er is zoveel te zien bij de Etstoel dat het niet nodig is om meer geld uit te geven als je dat te veel is. Maar de soep en pannenkoeken zijn heerlijk en laag geprijsd zoals bijna alle andere dingen. Alleen de "Etstoel" in de kerk was een beetje duurder, maar zeker niet duurder dan andere toneel stukken elders Met kleine kinderen zou ik daar echter niet in gaan.
Verder kan ik alleen maar zeggen dat ik vele keren genoten heb van de Etstoel en het hele gebeuren eromheen en dat het beslist niet nodig is om er geld uit te geven als je dat niet wilt, want er is genoeg te beleven zonder dat.
belachelijk uit gelukkig niet daar schreef op 18 augustus 2015 10:20
Dagje Archeon is goedkoper. Ik schrok van de prijs! Maar dacht ach.. Ze hebben vast een hoop geregeld.. Dat hadden ze idd maar ook daarvoor moest je overal voor betalen. Ik snap dat het geld word ingezameld voor renovatie van de kerk.. Maar ik weet bijna zeker dat je er van een nieuwe kerk kan bouwen. Als je terug in de tijd gaat mag je de prijs ook wel aanpassen naar terug in de tijd. Met die entree kocht je een heel dorp vroeger.
Marijke S. uit Hoogeveen schreef op 16 augustus 2014 16:14
Het is een gemoedelijke en gezellige toestand, en je waant je een stuk in de tijd terug.
Je moet het zeker een keer beleven.
g.n.gibcus uit groningen schreef op 27 juli 2011 09:15
Ben er nog niet geweest lijkt me wel leuk om het
een keer mee te maken , heb er veel over gehoord
geef later mijn mening wel.

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Anloo

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
Copyright 2019 Uitzinnig.nl/intris - Alle rechten voorbehouden
Ontvang nu de laatste Uittips uit jouw regio .. »