Voorjaarsvakantie - De leukste activiteiten buiten met kinderen

Links: outdoorparkalmere.nlRechts: thenaturegame.nl
De Voorjaarsvakantie breekt weer aan. Heb je nog geen idee wat je met de kinderen kunt doen? Op verschillende plekken in Nederland zijn er leuke en actieve uitjes buiten voor kinderen.

Zo kunnen ze even hun energie kwijt én zijn ze lekker buiten. Bekijk onderstaande tips voor inspiratie.

1. Actieve vakantie-uitjes voor kinderen

Actieve vakantie-uitjes voor kinderen
Almere - Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen in de voorjaarsvakantie. Outdoorpark SEC Almere heeft een vakantieprogramma vol superleuke activiteiten. Zo kun je boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, meedoen aan Expeditie Robinson, op zoek gaan naar de schat en nog veel meer.

2. Het Houten Pad van Theodoor

Het Houten Pad van Theodoor
Orvelte - Het Houten Pad van Theodoor is al jarenlang een populair uitje op Uitzinnig.nl. Het is een leuke klim- en klauterroute voor kinderen door het bos bij Monumentendorp Orvelte. Het pad is helemaal van hout gemaakt en staat in het teken van het varkentje Theodoor dat liever een wild zwijn wil zijn.

3. Kabouterpaden

Nederland kent een aantal leuke kabouterpaden die je kunt bewandelen. Speciaal voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar is dit erg leuk om te doen. Lekker naar het bos of natuurgebied om met puntmuts en knapzak op zoek te gaan naar kabouters. Zo is er een kabouterpad in de Schoorlse Duinen en in het Baarnse Bos.


4. Beleef het NP Dwingelderveld op een bijzondere manier

Beleef het NP Dwingelderveld op een bijzondere manier
Drenthe - Het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe op een bijzondere manier beleven? Dat kan met 'The Nature Game', een magische tabletgame. Het verhaal is uniek en alleen op deze plek te beleven...

5. Leuk voor kinderen én ouders! Kinderspeurtocht Amsterdam

Amsterdam - Een speurtocht door het oude centrum van Amsterdam die leuk is voor kinderen én ouders. Maak al rekenend, tekenend en puzzelend een mooie wandeling en leer alles over de geschiedenis van Amsterdam. Bezoek de Boeddhistische Tempel in Chinatown, ontdek het kleinste huis en bekijk de oude stadspoort.

Er zijn twee verschillende kinderspeurtochten: de oude stad of de Jordaan.

6. Disc Golf in de Schoorlse Duinen

Schoorl - Lekker sportief bezig zijn met het hele gezin omgeven door prachtige natuur? Dat kan met Discgolf in de Schoorlse Duinen.

Discgolf is een spel waarbij je met zo min mogelijk worpen de disc in de basket moet werpen. Ga de uitdaging aan op het parcours van 18 holes in een prachtige omgeving met heide en loofbossen met hoogte verschillen van wel 20 meter. Leuk voor jong en oud!

7. Tips voor thuis

Nog meer inspiratie? Bekijk ook onze tips voor de Voorjaarsvakantie - De leukste activiteiten thuis voor kinderen.

Verrassend er op uit .. »