Inloggen

Voorjaarsvakantie 2023 - De leukste activiteiten met kinderen

Links: Voorjaarsvakantie bij Kasteel de HaarRechts: vliegveldtwenthe.nl
De Voorjaarsvakantie breekt weer aan. Heb je nog geen idee wat je met de kinderen of kleinkinderen kunt doen? Op verschillende plekken in Nederland zijn er leuke uitjes buiten én binnen voor kinderen.

Er zijn leuke leuke uitstapjes waarbij kinderen hun energie kwijt kunnen én lekker buiten zijn. Maar ook binnen zijn er onder andere bij verschillende musea leuke workshops en activiteiten. Bekijk onderstaande tips voor inspiratie.

1. Speurtocht 'Het gestolen recept'

Speurtocht 'Het gestolen recept'
Bij Kasteel de Haar is een geheim familierecept zoek! Kinderen mogen de barones helpen om het weer terug te vinden. De barones en haar hele familie is je eeuwig dankbaar als het lukt! Wie weet ontvang je na afloop wel een beloning.
18 februari t/m 5 maart 2023 | Haarzuilens (Utrecht)

2. Springkussen Festival

Springkussen Festival
Ben jij op zoek naar een leuk uitje voor in de voorjaarsvakantie? Bezoek dan Springkussen Festival op Vliegveld Twenthe; het grootste speelparadijs van Enschede en omstreken. Kids kunnen niet alleen uitrazen op de springkussens, maar zich ook helemaal uitleven in de lasergame-arena, kleur- en knutselhoek en kinderdisco.
27 februari t/m 3 maart 2023 | Enschede (Overijssel)

3. Actieve buitenactiviteiten bij Outdoorpark SEC Almere

Outdoorpark SEC Almere heeft een vakantieprogramma vol superleuke buitenactiviteiten. Zo kun je boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, meedoen aan Expeditie Robinson, op zoek gaan naar de schat en nog veel meer.
25 februari t/m 5 maart 2023 | Almere (Flevoland)

4. Muizenuitje bij museum Slot Zuylen

Muizenuitje bij museum Slot Zuylen
Maak een muizenuitje en bezoek de kleinste bewoners van museum Slot Zuylen, aan de rand van Utrecht. Je moet ze wel even zoeken. Overal zitten muizen verstopt, van ridders tot jonkvrouwen tot huispersoneel. Er worden muizenverhalen verteld in het kasteel én kinderen mogen een muizenpannenkoek versieren.
Diverse data van 25 februari - 5 maart 2023 | Oud-Zuilen (Utrecht)

5. Help Pake en Beppe de Vakantie door

Help Pake en Beppe de Vakantie door is al 21 jaar het leukste familie-uitje in de voorjaarsvakantie! Meer dan 30 musea in heel Friesland openen hun deuren speciaal voor kinderen met leuke activiteiten. Neem je pake, beppe, ouders, oom of tante mee, want ‘op vertoon’ van een volwassene hebben kinderen gratis entree!
28 februari t/m 3 maart 2023 | Musea door heel Friesland

6. Beleef het NP Dwingelderveld op een bijzondere manier

Het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe op een bijzondere manier beleven? Dat kan met 'The Nature Game', een magische tabletgame. Het verhaal is uniek en alleen op deze plek te beleven...
Doorlopend | Drenthe

7. Voorjaarsvakantie bij huis Verwolde

Voorjaarsvakantie bij huis Verwolde
Bij huis Verwolde kunnen kinderen mee doen aan speurtochten en kinderpret beleven in de voorjaarsvakantie. Maak jacht op de muizen!, ga op stap met de gouvernante, of loop de knapzakroute met een echte knapzak aan een tak.
Diverse data van 25 februari t/m 5 maart 2023 | Laren (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Het Houten Pad van Theodoor

Orvelte (Drenthe) - Het Houten Pad van Theodoor is al jarenlang een populair uitje op Uitzinnig.nl. Het is een leuke klim- en klauterroute voor kinderen door het bos bij Monumentendorp Orvelte. Het pad is helemaal van hout gemaakt en staat in het teken van het varkentje Theodoor dat liever een wild zwijn wil zijn.
Doorlopend

9. Voorjaarsvakantie in Het Scheepvaartmuseum

Breng deze voorjaarsvakantie een wereld van plezier in kaart bij Het Scheepvaartmuseum! Breng je eigen eiland tot leven op een zelfgetekende kaart, ga samen op onderzoek uit met de kijktocht of doe de junior audiotour.
25 februari t/m 5 maart 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

10. Bomvol vakantieprogramma bij Museum Natura Docet Twente

Bomvol vakantieprogramma bij Museum Natura Docet Twente
Museum Natura Docet heeft een bomvol programma met leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie. Een aantal tips: ontmoet Koningspython Loesje, knutsel vogelvoer, maak je eigen kunstwerk, doe diverse leuke speurtochten en nog veel meer.
25 februari t/m 5 maart 2023 | Denekamp (Overijssel)

11. Kruikenloop voor kinderen

De Kruikenloop is een hardloopwedstrijd in Tilburg met een carnavalesk tintje. Er is ook een speciale kinderloop (t/m 13 jaar) over 1.111m. Er zijn 2 categorieën, t/m 9 jaar en 10 t/m 13 jaar. De drie mooist verklede kinderen van de jeugdloop krijgen een leuke prijs. Alleen vooraf inschrijven mogelijk.
Zaterdag 18 februari 2023 | Tilburg (Noord-Brabant)

12. Ga terug in de tijd bij het Hunebedcentrum

Ga terug in de tijd bij het Hunebedcentrum
Ga mee terug in de tijd in het Hunebedcentrum. Kom Oermensen tegen die het dagelijks leven in de prehistorie laten zien. Bezoek de archeoloog die vertelt hoe een opgraving werkt en doe mee aan de extra vakantieactiviteiten voor jong en oud.
19 februari t/m 5 maart 2023 | Borger (Drenthe)

13. Kinderkasteelrondleiding in de voorjaarsvakantie

Ga mee op een spannende ontdekkingstocht door het enige kasteel van Drenthe. Leer over het leven in het kasteel, een omgeving voor ridders en hofdames. Loop mee van de kelders naar de hoge zolder en krijg daar een aantal verhalen te horen over de geschiedenis.
Meerdere data vanaf 19 februari 2023 | Coevorden (Drenthe)

14. 90 jaar LEGO

90 jaar LEGO
Bij Museum van de 20e Eeuw ga je terug in de tijd van eerdere generaties. Daar is nu de expositie “90 jaar LEGO” te zien met een unieke collectie die de hele periode van de speelgoedfabrikant beslaat. Van het eerste houten speelgoed tot de eerste plastic steentjes, van de bouwdozen uit de afgelopen decennia tot succesvolle thema’s als Star Wars, Ninja en Harry Potter, maar ook vele treinen, vliegtuigen en auto’s.
T/m 29 oktober 2023 | Hoorn (Noord-Holland)

15. Kids Super Survival

Kids Super Survival
Wil jij alles leren over survival met supergave survival activiteiten? Een echte survivalbaas leert je alle trucs over onder andere camouflage, een noodbivak bouwen, vuurtje stoken en nog veel meer.
26 februari 2023 | Best (Noord-Brabant)

16. Meer uitjes voor kinderen

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen met kinderen. Bekijk de Uitagenda voor Kinderen met voorstellingen en evenementen en andere kinder uitjes. ook zijn er leuke workshops voor kinderen om te doen.

Paasuitjes met kinderen - van paaseieren zoeken tot lammetjes aaien
De leukste fairs en markten in april 2023
Dino uitjes in Nederland
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties