Inloggen

Kunstmarkten en Kunstbeurzen in september 2022

Links: kunstmarktbathmen.nlRechts: Watnkunst festival in Roden
Een Kunstmarkt of kunstbeurs bezoeken is een leuke en toegankelijke manier om met kunst én de makers in contact te komen. Door heel Nederland worden in september leuke kunstmarkten in de openlucht en kunstbeurzen in markante gebouwen georganiseerd. Er zijn zelfs festivals die in het teken van kunst staan.

Kunstenaars exposeren hun werk in allerlei disciplines. Schilderijen, sieraden, glasfusing, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, textiel en meer. Laat je verrassen door kunst en cultuur!

We hebben de leukste kunstevenementen in september 2022 op een rijtje gezet.

1. Bathmense Kunstmarkt

Bathmense Kunstmarkt
Er zijn weer volop kunstenaars op de Kunstmarkt in Bathmen. Met ruim 10 verschillende kunstdisciplines variërend van beeldende kunsten, (fijn)schilderen, mozaïeken, sieraden, tassen, textiel, fotografie, en een leuke workshop voor jong en oud is er voor elke portemonnee wat wils.
3 september 2022 | Deventer (Overijssel)

2. Watnkunst festival

Watnkunst in Roden is twee dagen lang diverse activiteiten, georganiseerd door en voor amateur- en professionele kunstenaars en voor iedereen die van kunst, muziek en dans houdt. Met op zondag een grote kunstmarkt en workshops en demonstraties van “live” kunst.
4 september 2022 | Roden (Drenthe)

3. Kunstweekend Cartils

Kunstweekend Cartils
Wil je genieten van prachtige kunst in een betoverende kasteeltuin? Kom dan naar Kasteel en Landgoed Cartils. 26 professionele kunstenaars uit de Euregio exposeren hoogwaardige kunst in deze charmante ambiance.
4 en 5 september 2021 | Wijlre (Limburg)

4. Kunstmarkt voor amateurs

Op het Munsterplein in Roermond is er weer een kunstmarkt voor amateurs. 30 deelnemers laten een grote diversiteit van kunstvormen zien. Zoals papierarchitectuur, handgemaakte glaskralen verwerkt in sieraden en kleine cadeau artikelen, schilderijen, zilversmeden enz.
3 september 2022 | Roermond (Limburg)

5. Montmartre in Den Hoorn

Montmartre in Den Hoorn
Op het plein kun je kunstenaren en lokale winkels vinden die allen hun eigen kraampje hebben. De kunstmarkt staat centraal bij ‘Montmartre in Den Hoorn’. Ook kun je live schilderkunsten bewonderen.
10 september 2022 | Den Hoorn (Zuid-Holland)

6. Kunst- en cultuurmarkt Haren

In het Groningse dorp Haren vindt een gezellige en kleinschalige kunst- en cultuurmarkt plaats. Rondom de kerk staan circa 35 kramen met allerlei vormen van kunst.
10 september 2022 | Haren (Groningen)

7. Kunstmarkt Fraeylemaborg

Kunstmarkt Fraeylemaborg
De Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg wordt voor de 41ste keer gehouden. Maak kennis met circa 50 beeldende kunstenaars die hier hun werk tonen. Daarnaast zijn er allerlei leuke culturele activiteiten.
Zondag 11 september 2022 | Slochteren (Groningen)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kunstmarkt ''Compas''

Bij Buurtgebouw de Foxel in Emmercompascuum vindt alweer de 9e editie plaats van Kunstmarkt ‘Compas’. Diverse kunstenaars tonen hun creaties.
11 september 2022 | Emmer-Compascuum (Drenthe)

9. Kunst op Stand

In de Koninklijke Kassen in de tuin van Paleis Soestdijk wordt een zeer gevarieerde expositie gehouden met werk van 18 kunstenaars. De werken lopen uiteen van schilderijen, beelden, objecten en assemblages tot fotografie, textielkunst en sieraden.
10 en 11 september 2022 | Baarn (Utrecht)

10. Kunstmarkt Opsterland

Kunstmarkt Opsterland
De Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland vindt weer plaats in het schilderachtig gelegen Lycklamapark. Circa 45 kunstenaars tonen hun kunst. Ook zijn er enkele historische panden, rijksmonumenten, opengesteld i.v.m de landelijke Open Monumentendag.
11 september 2021 | Beetsterzwaag (Friesland)

11. Kunstmarkt Buren

In het mooie stadje Buren wordt de niet meer weg te denken Kunstmarkt gehouden. Ruim 65 kunstenaars richten de tuinen van het Marechausseemuseum in tot de grootste openlucht expositie van het Rivierengebied.
11 september 2022 | Buren (Gelderland)

12. Fotobeurs Unseen Amsterdam

Fotobeurs Unseen Amsterdam
Unseen Amsterdam is dé toonaangevende internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. De beurs is internationaal geroemd om zijn hoge curatoriële standaard en intieme sfeer, en trekt galeries en verzamelaars van over de hele wereld.
16 t/m zondag 18 september 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

13. Kunstmarkt Kunstzinnig Transvaal

Kunstenaars, zowel amateurs als professioneel, tonen en verkopen hun werk. Kunstzinnig Transvaal is altijd een groot succes door het grote aanbod en variatie aan kunstenaars in deze creatieve buurt van Amsterdam!
17 september 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

14. Kunstmanifestatie Gramsbergen

Kunstmanifestatie Gramsbergen
Kunstmanifestatie die bestaat uit een kunstmarkt met 40 tot 50 kunstenaars, workshops, exposities, een culturele erfgoedwandeling en voorstellingen in tuinen achter pittoreske stadsboerderijen.
25 september 2022 | Gramsbergen (Overijssel)


15. Kunstroutes en Atelierroutes in september

Naast deze Kunstbeurzen en Kunstmarkten zijn er in september ook mooie Kunstroutes en Atelierroutes te bezoeken. Of kijk in de uitagenda voor een mooie tentoonstelling bij een museum of expositieruimte.

Deze gratis evenementen kun je in januari en februari 2023 bezoeken
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties
Beeld & Geluid opent nieuw mediamuseum op 11 februari 2023
Oerol Festival vaart een nieuwe koers in 2023