Inloggen

Kunstmarkten en Kunstbeurzen in september 2021

Links: kunstwarkintpark.nlRechts: watnkunst.nl
Een Kunstmarkt of kunstbeurs bezoeken is een leuke en toegankelijke manier om met kunst én de makers in contact te komen. Door heel Nederland worden in september leuke kunstmarkten in de openlucht en kunstbeurzen in markante gebouwen georganiseerd. Er zijn zelfs festivals die in het teken van kunst staan.

Kunstenaars exposeren hun werk in allerlei disciplines. Schilderijen, sieraden, glasfusing, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, textiel en meer. Laat je verrassen door kunst en cultuur!

We hebben de leukste kunstevenementen in september 2021 op een rijtje gezet.

1. Kunstwark in 't Park

Kunstwark in 't Park
Hoogeveen - Kom genieten van mooie, diverse kunstwerken tijdens de succesvolle kunstmarkt 'Kunstwark in 't Park'. De deelnemende kunstenaars laten u hun kunstuitingen zien en gaan daarover ook graag met u in gesprek.
Zaterdag 4 september 2021

2. Watnkunst festival

Roden (Drenthe) - Watnkunst in Roden is drie dagen lang diverse activiteiten, georganiseerd door en voor amateur- en professionele kunstenaars en voor iedereen die van kunst, muziek en dans houdt. Er zijn workshops en masterclasses met bekende kunstenaars, schilders, dichters en musici, demonstraties, muziekactiviteiten en live optredens!
3 t/m 5 september 2021

3. Kunstmarkt Gouda

Kunstmarkt Gouda
Gouda (Zuid-Holland) - Een nieuwe kunstmarkt in Gouda waar kunstenaars uit Gouda en omstreken veelal vernieuwende kunst tentoon stellen. Er staan zo'n 25 kramen met een gevarieerd aanbod: keramiek, meubels, schilderijen, grafiek, tekeningen, beelden, reliëfwerk, etsen, fotografie en sieraden.
Zondag 5 september 2021

4. 4Evergreen kunst en cultuur op de Enk

Beekbergen (Gelderland) - de beeldentuin van 1,4 ha bezoeken. Hier vind je ca. 200 sculpturen van 23 gerenommeerde kunstenaars. Het avondprogramma biedt een variatie van kamermuziek, jazz, cabaret, film, lezing

3 t/m 12 september 2021

5. Kunstweekend Cartils

Kunstweekend Cartils
Wijlre (Limburg) - Wil je genieten van prachtige kunst in een betoverende kasteeltuin? Kom dan naar Kasteel en Landgoed Cartils. 26 professionele kunstenaars uit de Euregio en zelfs uit Spanje exposeren hoogwaardige kunst in deze charmante ambiance.
4 en 5 september 2021

6. Kunststroming

Gouda - Een kunstzinnige ontmoeting tussen Gouda en Krimpenerwaard: met kunst, muziek, performances en workshops. Op dit 2-jaarlijkse evenement presenteren ongeveer 35 landelijke kunstenaars hun werk.
10 t/m 12 september 2021

7. Kunstmarkt Opsterland

Kunstmarkt Opsterland
Beetsterzwaag (Friesland) - De Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland vindt weer plaats in het schilderachtig gelegen Lycklamapark. Circa 40 kunstenaars tonen hun kunst. De kunst is te koop en is zeer gevarieerd: sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, glas-, textiel-, metaal- en houtwerk, siersmederij.
Zaterdag 11 september 2021

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Art Festival Heusden

Heusden (Noord-Brabant) - Een heus festival waar kunst centraal staat! In de mooie vesting Heusden wordt de eerste editie van Art Festival Heusden georganiseerd. Er zijn exposities in mooie tuinen, kerken en monumentale gebouwen van ruim honderd kunstenaars. De stadswallen en de stadshaven vormen een podium voor kunst en amusement.
11 en 12 september 2021

9. Kunstmarkt Fraeylemaborg

Slochteren (Groningen) - De Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg wordt voor de 41ste keer gehouden. Maak kennis met circa 50 beeldende kunstenaars die hier hun werk tonen. Daarnaast zijn er allerlei leuke culturele activiteiten.
Zondag 12 september 2021

10. Kunst op Stand

Kunst op Stand
Baarn (Utrecht) -In de Koninklijke Stallen van Paleis Soestdijk wordt een zeer gevarieerde expositie gehouden met werk van 14 kunstenaars. De werken lopen uiteen van schilderijen, beelden, objecten en assemblages tot fotografie, textielkunst en sieraden.
18 t/m 19 september 2021

11. Fotobeurs Unseen Amsterdam

Amsterdam (Noord-Holland) - Unseen Amsterdam is dé toonaangevende internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. De beurs is internationaal geroemd om zijn hoge curatoriële standaard en intieme sfeer, en trekt galeries en verzamelaars van over de hele wereld.
17 t/m 19 september 2021

12. LekArt Jong Talent

LekArt Jong Talent
Culemborg (Utrecht) - LekArt Jong Talent strijkt neer op Werk aan het Spoel bij Culemborg. Aanstormende talenten tonen hun kunstwerken te midden van de prachtige natuur bij de Lek. Verwacht prachtige kunstwerken en performances die tijdens verschillende rondleidingen worden gepresenteerd.
25 t/m 26 september 2021

13. Kunstmanifestatie Gramsbergen

Gramsbergen (Overijssel) - Kunstmanifestatie die bestaat uit een kunstmarkt met 40 tot 50 kunstenaars, workshops, exposities, een culturele erfgoedwandeling en voorstellingen in tuinen achter pittoreske stadsboerderijen.
26 september 2021

14. Big Art

Big Art
Zaandam (Noord-Holland) - Kunstbeurs Big Art vindt plaats op het monumentale Hembrugterrein, op steenworp afstand van Amsterdam. Big Art pakt extra groot uit met werk van tientallen eigentijdse kunstenaars, fotografen en ontwerpers die de enorme hallen van de oude Project. Fabriek sieren.
30 september t/m 3 oktober 2021

15. Kunstmarkten en Kunstroutes in oktober

Benieuwd welke kunstmarkten en kunstroutes er in oktober zijn? Deze kun je hier alvast bekijken.

Openluchtzwembaden - De leukste buitenzwembaden met kinderen in Nederland
Zomervakantie uitjes Utrecht - 10 x activiteiten en uitstapjes
Zomervakantie uitjes Flevoland - 10 x activiteiten en uitstapjes
De leukste kunstmarkten in juli augustus en september